Patrikin jogurttisorbettia, taatelikreemiä, valkoherukoita ja paahdettua valkosuklaata

Reseptiyhteistyö: MasterChef

Patrikin jogurttisorbettia, taatelikreemiä, valkoherukoita ja paahdettua valkosuklaata

Patrikin jogurttisorbettia, taatelikreemiä, valkoherukoita ja paahdettua valkosuklaata

Reseptiyhteistyö MasterChef

Patrikin jogurttisorbettia, taatelikreemiä, valkoherukoita ja paahdettua valkosuklaata

Jaksossa 12. kilpailijat uudistivat klassikkoannoksen. Painekisaan joutuneet valmistivat ensimmäiseen annokseen sopivan alku- ja jälkiruoan. Patrik valmisti jälkiruoaksi jogurttisorbettia, taatelikreemiä, valkoherukoita ja paahdettua valkosuklaata.

1 Henkilölle
30 min
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

Taatelikreemi

200 g Taateleita, kivettömiä
50 g Ruskeaa sokeria
100 g Voita
1 cm Inkivääriä
1 kpl Sitruunanmehua

Jogurttisorbetti

8 dl Turkkilaista jogurttia
1 dl Glukoosisiirappia
100 g Sokeria
2 tippaa Ruusuvettä

Paahdettu valkosuklaa

200 g Valkosuklaata
100 g Mantelilastuja

Ohje

  1. Valmista jogurttisorbetti. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita jäätelökoneeseen valmistumaan.
  2. Valmista taatelikreemi. Raasta inkivääriä hienoksi. Laita kaikki muut raaka-aineet kattilaan ja keitä pehmeiksi, paitsi voi. Siirrä blenderiin ja lisää joukkoon voi. Sekoita blenderissä hienoksi kreemiksi.
  3. Valmista paahdettu valkosuklaa. Lohko valkosuklaa isoiksi paloiksi. Paahda valkosuklaa ja mantelilastut 120 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jäähdytä ja murenna.
  4. Kokoa annos. Koristele valkoherukoilla ja syötävillä kukilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.