Patrikin naudan sisäfilepihviä, avokadokreemiä, taateli-sipulipyrettä, raparperisalsaa ja chilillä maustettua kanalientä

Reseptiyhteistyö: MasterChef

Patrikin naudan sisäfilepihviä, avokadokreemiä, taateli-sipulipyrettä, raparperisalsaa ja chilillä maustettua kanalientä

Patrikin naudan sisäfilepihviä, avokadokreemiä, taateli-sipulipyrettä, raparperisalsaa ja chilillä maustettua kanalientä

Reseptiyhteistyö MasterChef

Patrikin naudan sisäfilepihviä, avokadokreemiä, taateli-sipulipyrettä, raparperisalsaa ja chilillä maustettua kanalientä

MasterChefin semifinaali starttaa tehtävällä, jossa kilpailijat saavat parannella aiemmin kisassa tekemiään annoksia. Patrik valmisti naudan sisäfilepihviä, avokadokreemiä, taateli-sipulipyrettä, raparperisalsaa ja chilillä maustettua kanalientä.

2 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset2 Henkilölle

Naudan sisäfile

130 g x 2 Naudan sisäfilepihvi
2 rkl Voita
Pippuri
Suola

Avokadokreemi

2 kpl Avokadoja
1 kpl Limenmehua
Suola

Taateli-sipulipyre

2 kpl Sipulia
1 kourallinen Taateleita, kuivattu ja kivetön
loraus Omenaviinietikkaa
2 rkl Voita
Suola

Chilillä maustettua kanalientä

1 L Kanalientä
3 kpl Chili, vihreä
2 dl Öljyä
200 g Voita
loraus Omenaviinietikkaa
Suola

Raparperisalsa

1 varsi Raparperia
2 kpl Varsiselleriä
1 kpl Kevätsipulinvarsi
1 kpl Limenmehua
1/2 ruukkua Korianteria
1 rkl Sokeria
loraus Chiliöljyä
Suola

Ohje

  1. Valmista avokadokreemi. Kuori avokado ja poista kivi. Aja sauvasekoittimella sileäksi kreemiksi limenmehun kanssa. Mausta suolalla.
  2. Valmista raparperisalsa. Pilko kaikki raaka-aineet pieniksi paloiksi ja sekoita. Anna maustua 15 - 20 minuuttia. Sekoita välillä.
  3. Valmista chilillä maustettu kanaliemi. Laita kanaliemi kattilaan ja keitä kasaan, kunnes jäljellä on 3 dl lientä. Sekoita joukkoon kuutioitu voi sauvasekoittimella. Mausta omenaviinietikalla. Polta chilit kaasupolttimella mustiksi. Laita blenderiin öljyn kanssa ja siivilöi chiliöljy. Viimeistele kanaliemi chiliöljyllä oman maun mukaan. Voit maustaa raparperisalsaa pienellä lorauksella chiliöljyä.
  4. Valmista taateli-sipulipyre. Karamellisoi pilkottua sipulia voissa kattilassa. Lisää joukkoon taatelit. Peitä sipulit ja taatelit vedellä niin, että ne peittyvät juuri ja juuri. Hauduta pehmeiksi. Laita blenderiin ja sekoita hienoksi pyreeksi. Mausta voilla ja suolalla. Jos pyre tuntuu liian paksulta, lisää hieman vettä. Lisää lopuksi loraus omenaviinietikkaa.
  5. Valmista naudan sisäfilepihvit. Paista pihvit kuumalla pannulla voissa, kunnes lihan sisälämpötila on 50 astetta. Mausta suolalla. Anna vetäytyä 10 minuuttia folion alla.
  6. Kokoa annos. Koristele yrteillä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

MasterChef 2020

Maailman suurin ja suosituin ruokarealityohjelma MasterChef 2020 käynnistyy syyskuussa Suomessa, ja tuttuun tapaan ohjelmassa 12 kilpailijaa kamppailee saadakseen himoitun MasterChefin tittelin. Valio on mukana mestarikokin metsästyksessä.

Tutustu ohjelmaan

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›