Patrikin pääruoka: kanaa ja kantarellia

Reseptiyhteistyö: MasterChef

Patrikin pääruoka: kanaa ja kantarellia

Patrikin pääruoka: kanaa ja kantarellia

Reseptiyhteistyö MasterChef

Patrikin pääruoka: kanaa ja kantarellia

Finaalissa tehtävänä oli valmistaa kolmen ruokalajin menu, jota voisit tarjoilla ravintolassasi. Patrik valmisti pääruoaksi kanaa ja kantarellia.

3 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset3 Henkilölle

Kana

1 kpl Kana, kokonainen

Kananrinnat

1 kpl Kokonaisen kananrinnat
1/2 kpl Valkosipulia
4 rkl Voita
4 rkl Voita, paistamiseen
Suolaa
Pippuria

Kanankoivet

1 kpl Kokonaisen kanankoivet
1 L Sienilientä
4 dl Sherryä
1/2 kpl Valkosipulia
1 puntti Rakuunaa
1 kpl Purjon vihreä osa
Suolaa
Pippuria

Kantarellit

1,5 dl Kantarelleja
1 kpl Purjon valkoinen osa
1 rkl Voi
Suolaa

Kanaliemi

Kanankoipien haudustusliemet
Kokonaisen broilerin nahat
2 tl Omenaviinietikkaa
5 rkl Voita
Suolaa

Pikkelöidyt kantarellit

1 dl Kantarelleja, mahdollisimman pieniä
1 dl Omenaviinietikkaa
1 dl Sokeria
1 dl Vettä

Paistetut kukkakaalinnuput

1 kpl Kukkakaali
3 rkl Voita
Suolaa

Kukkakaalipyre

1 kpl Kukkakaali
200 g Voita
Suolaa

Ohje

  1. Valmista pikkelöidyt kantarellit. Laita sokeri, vesi ja omenaviinietikka kattilaan. Kiehauta nopeasti ja jäähdytä. Siisti pienet kantarellit ja laita pikkeliliemeen maustumaan noin tunniksi.
  2. Irroita kanasta rintafileet ja koivat. Poista nahka, mutta säästä se kanalientä varten.
  3. Valmista kananrinnat. Laita kaikki raaka-aineet vakuumipussiin ja kypsennä 64 asteisessa vesihauteessa noin 40 minuuttia. Puolita kypsennetyt rintafileet ja paista voissa pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Valmista kanankoivet. Laita kanankoivet ja muut raaka-aineet kattilaan. Hauduta, kunnes lihat ovat pehmeitä. Ota koivet pois liemestä ja revi ne paloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Säästä koipien nahka kanalientä varten. Siivilöi liemi.
  5. Valmista kanaliemi. Paista aiemmin jääneet kanannahkat rapeiksi kattilassa. Keitä siivilöity kanankoipien haudutusliemi puoleen. Sekoita joukkoon kanannahkat ja kuutioitu voi sauvasekoittimella. Mausta etikalla ja suolalla.
  6. Valmista kantarellit. Puhdista kantarellit ja hienonna purjo. Paista voissa kullanruskeiksi ja sekoita revittyjen kanankoipien kanssa.
  7. Valmista kukkakaalipyre. Paista isot kukkakaalin palaset 50 g voissa kattilassa ruskeiksi. Kaada päälle vettä niin, että kukkakaalin palat on puoliksi peittyneet veteen. Laita kansi päälle ja hauduta pehmeiksi. Laita pehmenneet kukkakaalin palat blenderiin ja aja hienoksi pyreeksi voin kanssa. Mausta suolalla.
  8. Valmista kukkakaalinnuput. Paista siistityt kukkakaalinnuput voissa kullanruskeiksi. Mausta suolalla.
  9. Kokoa annos.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

MasterChef 2020

Maailman suurin ja suosituin ruokarealityohjelma MasterChef 2020 käynnistyy syyskuussa Suomessa, ja tuttuun tapaan ohjelmassa 12 kilpailijaa kamppailee saadakseen himoitun MasterChefin tittelin. Valio on mukana mestarikokin metsästyksessä.

Tutustu ohjelmaan

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.