Patrikin paistettua kultaotsa-ahventa, kyssäkaalipyrettä, pikkelikyssäkaalia, marinoitua wakamea, broccoliinia ja kombulientä

Reseptiyhteistyö: MasterChef

Patrikin paistettua kultaotsa-ahventa, kyssäkaalipyrettä, pikkelikyssäkaalia, marinoitua wakamea, broccoliinia ja kombulientä

Patrikin paistettua kultaotsa-ahventa, kyssäkaalipyrettä, pikkelikyssäkaalia, marinoitua wakamea, broccoliinia ja kombulientä

Reseptiyhteistyö MasterChef

Patrikin paistettua kultaotsa-ahventa, kyssäkaalipyrettä, pikkelikyssäkaalia, marinoitua wakamea, broccoliinia ja kombulientä

Patrik valmisti ensimmäisellä kierroksella paistettua kultaotsa-ahventa, kyssäkaalipyrettä, pikkelikyssäkaalia, marinoitua wakamea, broccoliinia ja kombulientä.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

Kultaotsa-ahven

2 kpl Kultaotsa-ahvenen file
2 rkl Voita
Suola

Kyssäkaalipyre

1 kpl Kyssäkaali
2 rkl Voita
1/2 kpl Sitruunanmehua
1,5 dl Kanalientä
Suola

Pikkelikyssäkaali

1 kpl Kyssäkaali
0,5 dl Omenaviinietikka
0,5 dl Sokeri
0,5 dl Vettä
pieni pala Nori, merilevää

Kombuliemi

1 arkki Kombu, merilevä
5 dl Vettä
5 rkl Katsuobushi-hiutaleita
6 kpl Valkosipulinkynsi
1 kpl Sipuli
noin 1,5 rkl Soijaa
150 g Voita

Marinoitu wakame

0,5 dl Wakame, kuivana
2 tl Soija
1 rkl Sitruunanmehua
Pippuri

Broccoliini

8 kpl Broccoliineja
0,5 dl Kombulientä
Suola

Ohje

  1. Valmista pikkelikyssäkaali. Laita omenaviinietikka, sokeri ja vesi kattilaan. Kiehauta nopeasti ja jäähdytä. Viipaloi kyssäkaalista ohuita siivuja mandoliinilla ja laita maustumaan pikkeliliemeen. Laita pieni pala noria blenderiin ja aja hienoksi jauhoksi. Kun kyssäkaalit on maustunu 15 minuuttia, kuivaa siivut ja tomuta siivujen päälle jauhettua noria teesiivilän läpi.
  2. Valmista kombuliemi. Kiehauta vesi ja ota pois liedeltä. Lisää kombu, katsuobushi, murskatut valkosipulinkynnet ja pilkottu sipuli kattilaan. Anna maustua noin 20 minuuttia. Siivilöi liemi ja mausta soijalla. Lämmitä liemi kevyesti ja sekoita joukkoon kuutioitu voi sauvasekoittimella.
  3. Valmista kyssäkaalipyre. Pilko kyssäkaali ja hauduta paloja kattilassa kanaliemessä. Laita blenderiin ja lisää loput raaka-aineet. Sekoita hienoksi pyreeksi ja mausta suolalla.
  4. Valmista marinoitu wakame. Liota wakamea lämpimässä vedessä 30 minuuttia. Purista levästä ylimääräinen neste pois ja lisää joukkoon loput raaka-aineet. Sekoita.
  5. Valmista broccoliini. Ota valmista kombulientä noin 0,5 dl ja hauduta broccoliineja pannulla noin 5 minuuttia. Mausta suolalla.
  6. Valmista kultaotsa-ahven. Paista fileet voissa pannulla kunnes ne ovat kullanruskeita. Mausta suolalla.
  7. Kokoa annos. Koristele yrteillä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

MasterChef 2020

Maailman suurin ja suosituin ruokarealityohjelma MasterChef 2020 käynnistyy syyskuussa Suomessa, ja tuttuun tapaan ohjelmassa 12 kilpailijaa kamppailee saadakseen himoitun MasterChefin tittelin. Valio on mukana mestarikokin metsästyksessä.

tutustu ohjelmaan

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.