Patrikin paistettua siikaa, selleripyrettä, avomaankurkkua ja saksankirvelikastiketta

Reseptiyhteistyö: MasterChef 2020

Patrikin paistettua siikaa, selleripyrettä, avomaankurkkua ja saksankirvelikastiketta

Patrikin paistettua siikaa, selleripyrettä, avomaankurkkua ja saksankirvelikastiketta

Reseptiyhteistyö MasterChef 2020

Patrikin paistettua siikaa, selleripyrettä, avomaankurkkua ja saksankirvelikastiketta

MasterChefin kymmenennessä jaksossa kilpailijat valmistivat pää- ja jälkiruoka-annokset, joissa molemmissa tuli käyttää villiyrttejä. Patrik valmisti pääruuaksi siikaa, selleripyrettä, avomaankurkkua ja saksankirvelikastiketta.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

Paistettu siika

2 kpl Siikafileitä
2 rkl Voita
Suola

Selleripyre

1 kpl Juuriselleri
4 kpl Mustaherukanlehtiä
2 dl Kanalientä
50 g Voita
1/2 kpl Sitruunanmehua
Suola

Pikkelikurkku

1 kpl Avomaankurkku
0,5 dl Omenaviinietikkaa
0,5 dl Sokeria
0,5 dl Vettä
5 kpl Mustaherukanlehtiä

Grillikurkku

2 kpl Avomaankurkku
1/2 kpl Sitruunankuorta
Suola

Saksankirvelikastike

4 dl Kanalientä
4 oksaa Saksankirveliä
1 kpl Sipuli
3 kpl Valkosipulinkynsiä
2 tl Omenaviinietikkaa
200 g Voita
Suola

Ohje

  1. Valmista pikkelikurkku. Viipaloi avomaankurkku ohuiksi siivuiksi. Kiehauta etikka, sokeri, vesi ja mustaherukanlehdet kattilassa. Jäähdytä liemi ja siivilöi. Laita kurkkusiivut maustumaan pikkeliliemeen.
  2. Valmista grillikurkku. Halkaise kurkut pituussuunnassa ja grillaa leikkuupinta mustaksi. Anna jäähtyä ja leikkaa kurkut haluamaasi muotoon. Mausta suolalla ja raastetulla sitruunankuorella.
  3. Valmista saksankirvelikastike. Keitä kanaliemi puoleen hienonnettujen sipuleiden kanssa. Lisää lopuksi saksankirveli ja anna makujen uuttua noin 15 minuuttia. Siivilöi liemi. Sekoita sauvasekoittimella kuutioitu voi joukkoon. Pidä kastike lämpimänä, mutta älä kiehauta enään tämän jälkeen. Mausta omenaviinietikalla ja suolalla.
  4. Valmista selleripyre. Keitä selleri ja lehdet pehmeiksi kanaliemessä. Kaada seos blenderiin ja sekoita tasaiseksi pyreeksi. Mausta voilla, sitruunanmehulla ja suolalla.
  5. Valmista paistettu siika. Paista siikafileet voissa kullanruskeiksi. Mausta suolalla.
  6. Kokoa annos. Koristele yrteillä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›