Patrikin turskan poskea, kukkakaalia ja sardellia

Reseptiyhteistyö: MasterChef

Patrikin turskan poskea, kukkakaalia ja sardellia

Patrikin turskan poskea, kukkakaalia ja sardellia

Reseptiyhteistyö MasterChef

Patrikin turskan poskea, kukkakaalia ja sardellia

MasterChefin toisen jakson immuniteettitehtävässä edellisen kilpailun voittaja valitsi kolmesta raaka-aineesta yhden, jonka kaikki tehtävän kilpailijat valmistivat. Patrik valmisti turskan poskea, kukkakaalia ja sardellia.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

Turskan poski

3 kpl Turskan poskea
0,5 kpl Sitruunan mehua
2 rkl Voita
Suola
Pippuri

Kukkakaalipyre

1 kpl Kukkakaali
1 kpl Sipuli
1 kpl Valkosipulin kynsi
3 cm Purjon valkoista osaa
6 rkl Voita
noin 2 dl Maitoa
0,5 dl Parmesaania raastettuna hienoksi
Suola

Karamellisoitua kukkakaalia

1 kpl Kukkakaalin nuppuja
2 rkl Voita
1 kpl Sitruunan kuoret hienoksi raastettuna
1 kpl Sitruunan mehu
Suola
Pippuri

Grillikaali

1/4 kpl Varhaiskaalia
3 kpl Rosmariini oksaa
Suola

Sardellikastike

3 dl Kanalientä
2 dl Kermaa
150 g Voita
40 g Sardellifileitä
1 rkl Omenaviinietikkaa
3 kpl Rosmariinin oksaa

Ohje

  1. Valmista kukkakaalipyre. Karamellisoi kaikki kasvikset voissa. Kaada päälle maitoa niin, että vihannekset peittyvät. Hauduta pehmeiksi. Kaada vihannes muhennos blenderiin ja aja se sileäksi niin että joukossa ei ole sattumia. Mausta suolalla ja lisää joukkoon raastettua parmesaania.
  2. Valmista karamellisoitu kukkakaali. Paista kukkakaalin nuput voissa kullanruskeiksi. Mausta sitruunan kuorella, sitruunan mehulla, suolalla ja pippurilla.
  3. Valmista grillikaali. Grillaa varhaiskaalia ja laita kattilaan rosmariinin oksan kanssa. Sytytä rosmariininoksat palamaan ja laita kansi kattilan päälle. Kun varhaiskaali on "grillattu", revi tai leikkaa kaalin lehdet sopiviksi paloiksi ja mausta suolalla.
  4. Valmista sardellikastike. Keitä kanaliemi ja kerma noin puoleen aloitus määrästä. Ota sauvasekoitin ja poraa kuutitoitu voi keitetyn kanaliemen ja kerman joukkoon. Laita lopuksi rosmariinin oksat kastikkeeseen kokonaisina uuttamaan makua 10 minuutin ajaksi. Ota rosmariinin oksat pois ja mausta kastike omenaviinietikalla.
  5. Paista turskan posket voissa kuumalla pannulla. Mausta posket sitruunan mehulla, suolalla ja pippurilla.
  6. Kokoa annos.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

NÄILLÄ TUOTTEILLA ONNISTUT

MasterChef 2020

Maailman suurin ja suosituin ruokarealityohjelma MasterChef 2020 käynnistyy syyskuussa Suomessa, ja tuttuun tapaan ohjelmassa 12 kilpailijaa kamppailee saadakseen himoitun MasterChefin tittelin. Valio on mukana mestarikokin metsästyksessä.

TUTUSTU OHJELMAAN

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.