Pehmeä suklaakakku

Pehmeä suklaakakku

Pehmeä suklaakakku on mehevä ja herkullinen leivonnainen. Tarjoa kakun kanssa pehmeäksi vaahdoksi vatkattua kermaa tai vaniljajäätelöä sekä tuoreita hedelmiä.

40 min
keskitaso
394 kcal / 100g
2

Ainekset8 annosta

8 annosta
2
kananmunaa
3 dl
sokeria
1 dl
½ rkl
vaniljasokeria
¾ dl
kaakaojauhetta
2 ½ dl
vehnäjauhoja
ripaus
suolaa

Koristeluun

tomusokeria

Tarjoiluun

Valio kuohukermaa vaahdotettuna

tai Valio Jäätelöfabriikki super vanilja jäätelöä
tuoreita hedelmiä

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri hyvin keskenään. Sekoita vaahtoon Oivariini ja yhdistetyt kuivat aineet.
  2. Leikkaa irtopohjavuokaan tai muuhun tasapohjaiseen vuokaan pohjaa suurempi, pyöreä leivinpaperipala.
  3. Kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa 20 min. Kypsä kakku on pinnalta rapea ja sisältä pehmeä ja hieman sitkeä.
  4. Anna kakun jäähtyä. Ota kakku vuoasta ja irrota paperi. Nosta kakku varovasti tarjoiluvadille. Sihtaa päälle tomusokeria.
  5. Tarjoa kakun kanssa vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa tai pehmeää jäätelöä ja tuoreita hedelmiä, esim. ananaskirsikoita, kiiviä ja/tai veriappelsiinia tms. Voit tehdä hedelmistä myös salaatin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
394 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
57 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,3 g
Kalsium
19 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›