Pehmeät kermakaramellit

Pehmeät kermakaramellit
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Pehmeät kermakaramellit

Pehmeät kermakaramellit

Kun mielesi tekee jotain makeaa, tässä on loistava vaihtoehto. Pehmeät kermakaramellit vievät ajatukset pois arkisesta aherruksesta.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

44 arvostelua

Ainekset600 g

600 g
1 dl
1 ½ dl
450 g
sokeria
75 g
2 rkl
glukoosisiirappia
½ tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Voitele uunipannun kokoinen leivinpaperi voilla.
  2. Mittaa kerma, maito ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna hämmentäen, kunnes sokeri sulaa. Lisää voi ja glukoosi.
  3. Keitä seosta, kunnes se muuttuu vaaleanruskehtavaksi. Lämpötila on oikea (120 astetta), kun pienestä, kylmään veteen pudotetusta tipasta voi muodostaa pallon sormien välissä.
  4. Nosta kattila levyltä ja jäähdytä sekoittaen. (Jäähtymistä nopeuttaa, jos panet kattilan kylmään veteen altaaseen.) Lisää vaniljasokeri.
  5. Kun seos alkaa olla sakeahkoa, kaada se leivinpaperille suorakaiteen muotoon. Leikkaa hieman kovettuneeseen levyyn kevyesti pitkällä veitsellä ruudukko. Aseta halutessasi jokaiseen ruutuun kirsikan tai hasselpähkinän puolikas koristeeksi. Kun levy on kovettunut, leikkaa palat irti toisistaan.
  6. Säilytä lasipurkissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
360 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
60 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›