Pehtoorin perunaloora

Pehtoorin perunaloora
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Pehtoorin perunaloora

Pehtoorin perunaloora

Pehtoorin perunaloora on yksi niistä monista Valio Koekeittiössä kehitetyistä ohjeista, jotka ovat saaneet erityisen suuren suosion kuluttajien ruokapöydissä.

Valmistusaika

Työaika
35 min
uunissa
1 h
Yhteensä
1 h 35 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

55 arvostelua

Ainekset5 annosta

5 annosta
300 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 iso
sipuli
1 rkl
½ tl
suolaa
½ tl
pippurisekoitusta
6 - 7
perunaa
1 - 2 dl
1 prk (200 g)
Valio raejuustoa

tai 1 prkValio Eila® raejuustoa
2 dl
Valio maitoa

tai 2 dlValio Eila® maitojuomaa 3%
2
kananmunaa
1 tl
suolaa

Ohje

  1. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli kevyesti rasvassa. Mausta suolalla ja pippurisekoituksella.
  2. Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Laita perunaviipaleet, jauheliha-sipuliseos, puolet juustoraasteesta ja raejuusto kerroksittain uunivuokaan.
  3. Sekoita maito ja munat. Mausta suolalla. Kaada munamaito vuokaan. Ripottele loppu juustoraaste pinnalle.
  4. Paista 200 asteessa n. 1 tunti tai kunnes perunat ovat kypsiä.
  5. Tarjoa puolukkasurvoksen tai ketsupin kanssa.
Vinkki

Vinkki

Käytä ruokaan perunoiden ja sipulin asemesta 1 pussillinen (500 g) peruna-sipulisekoitusta ja 250 g kasvissuikaleita. Korvaa munamaito 2 - 4 dl:lla Valio ruokakermaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
106 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›