Siirry sisältöön
Pehtoorin perunaloora

Pehtoorin perunaloora

Pehtoorin perunaloora on yksi niistä monista Valio Koekeittiössä kehitetyistä ohjeista, jotka ovat saaneet erityisen suuren suosion kuluttajien ruokapöydissä.

Pehtoorin perunaloora

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 300 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl pippurisekoitusta
  • 6-7  perunaa
  • 1-2 dl
    Valio Emmental raastetta
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e150 g raaste (punaleima)
  • 1 prk (200 g)
    Valio raejuustoa
    Rasvaton ja laktoositon Valio raejuusto sopii kevyeen ruokavalioon, täydentämään salaatteja, uuniperunoiden täytteisiin, laatikkoruokiin, munavoihin, lisukkeeksi…
    Valio raejuusto 200 g rasvaton laktoositon
  • 2 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa

Ohje

  1. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli kevyesti rasvassa. Mausta suolalla ja pippurisekoituksella.
  2. Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Laita perunaviipaleet, jauheliha-sipuliseos, puolet juustoraasteesta ja raejuusto kerroksittain uunivuokaan.
  3. Sekoita maito ja munat. Mausta suolalla. Kaada munamaito vuokaan. Ripottele loppu juustoraaste pinnalle.
  4. Paista 200 asteessa n. 1 tunti tai kunnes perunat ovat kypsiä.
  5. Tarjoa puolukkasurvoksen tai ketsupin kanssa.

Vinkki

Käytä ruokaan perunoiden ja sipulin asemesta 1 pussillinen (500 g) peruna-sipulisekoitusta ja 250 g kasvissuikaleita. Korvaa munamaito 2 - 4 dl:lla Valio ruokakermaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 102 kcal
Proteiini 9,3 g
Hiilihydraatti 5,1 g
Rasva 4,7 g
Tyydyttynyt rasva 2 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search