Pekoni-polenta

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Pekoni-polenta

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

15 min

Savujuustolla maustetta pekoni-polenta sopii lisukkeeksi erinomaisesti lihalle, kanalle tai vaikkapa kalalle. http://pumpkin-jam.blogspot.fi/

Ainekset

pekonia
1 ½ dl
polentasuurimoita
7 dl
vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
2 ½ dl
ruohosipulia

Ohje

  1. Hienonna pekoni ja ruskista rapeaksi kuumalla pannulla, pienessä öljytilkassa. Nosta pekonit sivuun odottelemaan.
  2. Lisää kattilaan vesi, kasvisliemikuutio ja kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Kun neste poreilee, nosta kattila liedeltä ja lisää polentasuurimot koko ajan vispilällä sekoittaen. Sekoittele vielä 5-6 minuuttia, kunnes polenta on paksuuntunut puuromaiseksi.
  3. Kaada polenta tarjoiluastiaan. Sekoita joukkoon rapeat pekonit ja hienonnettu ruohosipuli. Tarjoile välittömästi lisukkeena esim. hyvän tomaattikastikkeen ja paistettujen sienien kanssa.
  4. Vinkki: Kasvissyöjä voi jättää pekonin vallan pois, sillä pelkästään Kippari-kerma tuo polentaan kivaa savuaromia.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö