Peltipiirakka poro- tai kinkkutäytteellä

Peltipiirakka poro- tai kinkkutäytteellä

1 h 5 min
keskitaso
231 kcal / 100g
0
12

Peltipiirakan salaisuus on kevyt, mutta maukas pohja, joka esipaistetaan. Tarjoa salaatin kera buffet- tai kahvipöydässä.

Ainekset

1 uunipellillinen

Pohja

6 dl
sämpyläjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
1 dl (50 g)
1 ½ dl
1 ½ dl

Täyte

160 g
kylmäsavustettua poronpaistia, ohuenohut tai 200 g palvikinkkua
1 iso (250 g)
paprika
1 (200 g)
purjo
1 rkl
2 prk (à 150 g)
2
kananmunaa
1 ½ dl
paholaisen hilloa
2 dl (100 g)

Ohje

  1. Yhdistä kuivat aineet ja juustoraaste. Lisää Oivariini ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele uunipellille n. 30 x 38 cm:n kokoiseksi suorakaiteeksi. Käytä tarvittaessa apuna kaulinta. Nosta reunoja hiukan ylös. Esipaista pohjaa uunin alimmalla tasolla 200 asteessa 10 min.
  2. Hienonna poronpaisti esim. monitoimikoneella. Jos käytät kinkkua, leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuutioi paprika. Hienonna purjo.
  3. Kuullota paprikaa ja purjoa hetken pannulla rasvassa. Jäähdytä hetken.
  4. Yhdistä crème fraîche, kananmunat ja paholaisen hillo. Lisää joukkoon muut täytteen ainekset, säästä puolet juustoraasteesta pinnalle.
  5. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle. Ripota pinnalle loppu juustoraaste
  6. Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 200 asteessa 15 - 20 min tai kunnes kypsä.
  7. Anna jäähtyä hiukan. Leikkaa paloiksi. Saat 5 x 5 cm:n paloja 30 kpl.
  8. Piirakka yrttirahkatäytteellä

  9. Korvaa paholaisen hillo seuraavalla mausteseoksella: 1 pieni valkosipulin kynsi, 1 rkl pizzamaustetta ja 1 maustemitallinen suolaa. Lisää 1 rkl Valio maitoa rahkaa notkistamaan. Valmista muuten kuten yllä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
231 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
15 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
141 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)