Persikka-punaherukkatorttu

Persikka-punaherukkatorttu

50 min
keskitaso
205 kcal / 100g
0
0

Kääretortun makuyhdistelmillä voi leikitellä. Makea persikka pehmentää punaherukan kirpeyttä. Nauti raikkaasta yhdistelmästä. 

Ainekset

20 annosta

Pohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
2 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta

Kostutukseen

n. 1/2 dl
mantelilikööriä

Täyte

2 dl
1 prk (200 g)
1 rkl
sokeria
1 tlk (410/230 g)
persikkaa
2 dl
punaherukoita

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi munavaahtoon. Sekoita vain sen verran, että jauhot sekoittuvat hyvin.
  2. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille. Tasoittele hiukan.
  3. Paista 200 asteessa n.10 min. Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotetun leivinpaperin päälle.
  4. Kostuta jäähtynyt pohja halutessasi manteliliköörillä.
  5. Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja sokeri. Valuta persikoista pois liemi ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi.
  6. Levitä 2/3 rahka-kermaseoksesta kääretorttulevylle. Ripota päälle n. puolet persikoista ja herukoista. Rullaa levy leivinpaperin avulla.
  7. Anna vetäytyä jääkaapissa jonkin aikaa. Levitä rullan päälle loppu täyte ennen tarjoilua.
  8. Koristele lopuilla persikkapaloilla ja marjoilla

Vinkki

Jos käytät pakasteherukoita, lisää niitä vain tortun pinnalle

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
205 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
9 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
64 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)