Hyppää sisältöön
Persikka-punaherukkatorttu

Persikka-punaherukkatorttu

Kääretortun makuyhdistelmillä voi leikitellä. Makea persikka pehmentää punaherukan kirpeyttä. Nauti raikkaasta yhdistelmästä. 

Persikka-punaherukkatorttu

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutukseen

  • n. ½ dl mantelilikööriä

Täyte

  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 1 prk (200 g)
    Valio maustettua rahkaa vanilja
    Valio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tlk (410/230 g) persikkaa
  • 2 dl (120 g) punaherukoita

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi munavaahtoon. Sekoita vain sen verran, että jauhot sekoittuvat hyvin.
  2. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille. Tasoittele hiukan.
  3. Paista 200 asteessa n.10 min. Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotetun leivinpaperin päälle.
  4. Kostuta jäähtynyt pohja halutessasi manteliliköörillä.
  5. Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja sokeri. Valuta persikoista pois liemi ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi.
  6. Levitä 2/3 rahka-kermaseoksesta kääretorttulevylle. Ripota päälle n. puolet persikoista ja herukoista. Rullaa levy leivinpaperin avulla.
  7. Anna vetäytyä jääkaapissa jonkin aikaa. Levitä rullan päälle loppu täyte ennen tarjoilua.
  8. Koristele lopuilla persikkapaloilla ja marjoilla

Vinkki

Jos käytät pakasteherukoita, lisää niitä vain tortun pinnalle

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 196 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 24,3 g
Rasva 8,6 g
Tyydyttynyt rasva 4,5 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi