Peruna- ja savukalapizzat grillissä

Reseptiyhteistyö: Ruokabloggaajat

Peruna- ja savukalapizzat grillissä

Peruna- ja savukalapizzat grillissä

Reseptiyhteistyö Ruokabloggaajat

Peruna- ja savukalapizzat grillissä

Pizzaa grillissä? Toimii. Täytteissäkin kannattaa hetkeksi unohtaa ilmeisimmät vaihtoehdot ja kokeilla rosmariinia tai peräti rusinoita.

4 Henkilölle
30 min
00 arvostelua

Ainekset4 n. 4 annosta

Taikina (4 pizzaa)

30 g
hiivaa
3 dl
vettä
10 dl
pizzajouhoja
2 tl
suolaa
1 tl
sokeria

Peruna-rosmariini pizza

250 g
4 kpl
4-8 uutta perunaa (määrä riippuen perunan koosta)
rosmariinia
mustapippuria ja sormisuolaa

Savukalapizzat

250 g
4 kpl
savusilakoita
1 dl
keltaisia rusinoita
1 pieni purkki kaprista

Ohje

  1. Taikina (4 pizzaa)

  2. Sekoita kulhossa hiiva ja kädenlämpöinen vesi, lisää öljy, suola ja sokeri. Lisää jauhoja hiljalleen sekoittaen kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Säästä loput jauhot pizzojen muotoiluun. Vaivaa rauhallisesti noin kymmenen minuutin ajan. Anna taikinan levätä 10 minuuttia ja muotoile 4 palloksi. Laita pallot tilavaan, öljyllä pyyhittyyn astiaan ja laita jääkaappiin lepäämään kahdeksasta tunnista kolmeen päivään.
  3. Peruna-rosmariini pizza

  4. Kuumenna grilli pizzakiven kanssa noin 200 asteiseksi. Pizzan voi tehdä myös uunissa pizzakiven, pellin tai vaikkapa väärinpäinkäännetyn ison rautapadan päällä. Tällöin sopiva lämpötila on noin 270 astetta. Pyöritä vehnäjauhojen päällä pohja ohueksi. pyyhkäise turhat jauhot taikinan alta. Levitä päälle noin desilitra Koskenlaskijaa. Leikkaa peruna päälle mahdollisimman ohuiksi siivuiksi, niin että juusto lähes peittyy. Ripottele päälle sormisuolaa, vastamurskattua mustapippuria ja rosmarii-nin oksia. Paista grillissä suljetun kannen alla tai uunissa noin 4-8 minuuttia.
  5. Savukalapizzat

  6. Pyöritä pohjapallo vehnäjauhojen päällä ohueksi. Pyyhkäise turhat jauhot taikinan alta. Levitä päälle noin desilitra Koskenlaskijaa. Levittele savusilakan lihaa ja mahdollista mätiä juuston päälle, lisää hieman rusinoita ja huuhdottua kaprista. Paista grillissä suljetun kannen alla tai uunissa noin 4-8 minuuttia.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.