Hyppää sisältöön
Peruna-broileri-juustosalaatti

Peruna-broileri-juustosalaatti

Tässä juustosalaatissa on sekä raejuustoa, että kotijuustoa. Yhdessä perunan ja broilerin kanssa salaatti sopii hyvin mukaan otettavaksi lounasruoaksi tai pääateriaksi.

Peruna-broileri-juustosalaatti

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4-6  keitettyä perunaa
  • 300 g marinoituja broilerin fileesuikaleita
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 prk (200 g)
    Valio raejuustoa
    Rasvaton ja laktoositon Valio raejuusto sopii kevyeen ruokavalioon, täydentämään salaatteja, uuniperunoiden täytteisiin, laatikkoruokiin, munavoihin, lisukkeeksi…
    Valio raejuusto 200 g rasvaton laktoositon
  • 1 pkt (250 g)
    Valio Eila® kotijuustoa
    Valio kotijuusto on perinteinen, vähärasvainen ja leikattava kotijuusto. Maultaan se on mieto, raikas, lempeä ja…
    Valio kotijuusto e250 g laktoositon
  • 1 punasipuli tai nippu kevätsipulia
  • 1 pussi (200 g) pakastemaissia
  • 1 pussi (200 g) pakasteherneitä
  • ⅓ tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 0 kg tuoretta persiljaa tai herneenversoja

Kastike

  • 2½ dl
    Valio kreikkalaista jogurttia
    Samettisen pehmeä Valio kreikkalainen jogurtti on täydellinen valinta kreikkalaiseen tzatzikiin, dippeihin ja muihin kylmiin kastikkeisiin.…
    Valio kreikkalainen jogurtti 500 g laktoositon
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 2 tl sinappia
  • 2 tl hunajaa tai sokeria
  • ripaus suolaa

Ohje

  1. Kuori ja leikkaa perunat paksuhkoiksi viipaleiksi. Paista broilerisuikaleet voissa kypsiksi, jäähdytä. Kuutioi juusto, hienonna sipuli, sulata maissi ja herneet.
  2. Kerrostele ainekset salaattimaljaan, ripottele väliin suolaa ja pippuria maun mukaan sekä hienonnettua persiljaa tai herneenversoja.
  3. Sekoita kastike ja lisää varovasti sekoittaen salaatin joukkoon tai tarjoa erikseen.
  4. Ota osa salaatista seuraavan päivän evääksi töihin tai harrastuksiin.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 96 kcal
Proteiini 7,5 g
Hiilihydraatti 7,5 g
Rasva 3,7 g
Tyydyttynyt rasva 1,5 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta persiljaa
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi