Peruna-kinkkupiiras

Peruna-kinkkupiiras
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Peruna-kinkkupiiras

Peruna-kinkkupiiras

Arkinen Peruna-kinkkupiiras on mainio ateria vihreän salaatin kanssa tarjottuna.

Valmistusaika

Työaika
30 min
jääkaapissa
1 h
uunissa
30 min
Yhteensä
2 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
22 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

250 g
250 g
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

2 rkl
1 pussi (500 g)
peruna-sipulisekoitusta
1 pieni
purjo
150 g
palvikinkkua
1 pussi
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1 dl
hienonnettua persiljaa
4 dl
2
kananmunaa

Ohje

  1. Sekoita maitorahka ja pehmeä voi tasaiseksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  2. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri se kelmuun. Anna taikinan kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa
  3. Kauli taikina ohueksi levyksi. Nosta levy piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille. Leikkaa ylimääräiset reunat pois. Esipaista pohjaa uunissa 200 asteessa 10 min.
  4. Valmista täyte. Kuumenna rasva pannussa ja lisää pannulle peruna-sipuli-sekoitus, pesty, viipaloitu purjo ja kuutioitu kinkku. Paista, kunnes kasvikset hiukan pehmenevät
  5. Ota pannu levyltä ja lisää joukkoon juustoraaste sekä mausteet. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle.
  6. Riko munien rakenne haarukalla. Sekoita joukkoon maito. Kaada seos täytteen päälle.
  7. Paista uunissa 200 asteessa n. 30 min, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
194 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.