Perunalaatikko

Perunalaatikko

Perunalaatikko on mainio lisäke esim. jauhelihamurekkeelle tai lihapadoille.

1 h 30 min
helppo
111 kcal / 100g
4
4

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 kg
perunoita
½ tl
suolaa
3 dl
1
kasvisliemikuutio

tai 1.5 rklkasvisliemifondia
1 pkt (250 g)
hienonnettua persiljaa

Voiteluun

1 rkl

Ohje

  1. Kuori ja viipaloi perunat. Laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Ripottele päälle suola.
  2. Kuumenna maito ja liemikuutio kattilassa samalla sekoittaen. Lisää joukkoon paloiteltu sulatejuusto. Sekoita, kunnes juusto on sulanut.
  3. Kaada sulatejuustoseos perunoiden päälle. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 1 t 10 min.
  4. Tarkista kypsyys. Ripottele valmiin ruoan pinnalle halutessasi persiljaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
111 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,2 g
Kalsium
143 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)