Petran Bang Bang kana

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Petran Bang Bang kana

Petran Bang Bang kana

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Petran Bang Bang kana

MasterChefin yhdennessätoista jaksossa kilpailtiin mysteeriboksihaasteessa, joka oli samalla myös painetehtävä. Petra V. valmisti revittyä mausteista kanaa, seesam-marinoituja kurkkuja ja friteerattuja sipuleita.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

10
wingsiä
kanalientä
½ dl
seesaminsiemeniä
½ dl
seesamiöljyä
1 rkl
inkivääriä
soijaa
valkosipulia
1
shalottisipuli
¼
kurkku
1 pkt
pekonia
1
kanelitanko
1 rkl
riisiviinietikkaa
1 rkl
soijakastiketta
1 tl
5 spice
suolaa
sokeria
pippuria

Ohje

  1. Paista kanoja ja pekonia pannulla. Lisää soija ja anna karamellisoitua. Lisää painekattilaan hieman vettä, kanelitanko, kanalientä, pekonit ja kanat. Keitä paineessa noin 10–15 min.
  2. Hienonna sillä välin kurkut ohuiksi suikaleiksi. Marinoi kurkut sokerissa, riisiviinietikassa, seesamiöljyssä, suolassa ja mustapippurissa.
  3. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hetki ja lisää blenderiin öljyn ja seesamiöljyn kanssa. Lisää blenderiin myös 1/ 2 cm pala inkivääriä ja ½ valkosipulin kynsi. Blendaa tasaiseksi tahnaksi.
  4. Kun painekattila on valmis, ota kanat ja jäähdytä. Säilytä liemi ja keitä kasaan. Maista ja mausta, lisää pala inkivääriä, valkosipulin kynsi ja kiinalaista viismaustetta.
  5. Leikkaa shalottisipulit ohuiksi viipaleiksi ja friteeraa kullanruskeiksi ja rapeiksi.
  6. Revi jäähtyneistä kanoista liha ja sekoita se seesamikastikkeen kanssa. Siivilöi kuuma liemi. Kokoa annos lisäämällä kana lautaselle, sen päälle marinoidut kurkut, friteeratut sipulit. Koristele kevätsipulilla. Tarjoile kuuman liemen kanssa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.