Petran gourmet tartare

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Petran gourmet tartare

Petran gourmet tartare

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Petran gourmet tartare

MasterChefin kolmas jakso käynnistyi pikatehtävällä, jossa valmistettiin tartar-annos 30 minuutissa. Petra V. valmisti gourmet tartare -annoksen.

1 Henkilölle
30 min
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

100 g
naudan paistia
parmesaania
sitruunaa
kaprislientä
1
kananmunan keltuainen
½ dl
tryffeliöljyä
1 tl
karkeaa dijon-sinappia
1 ripaus
hasselpähkinää
5
juurisellerisiivuja
1
viiriäisen munan keltuainen
tuoretta tryffeliä

Ohje

  1. isää liha suolaveteen noin 10 minuutiksi. 
  2. Tee tartareen kastike lisäämällä keltuainen, hieman raastettua parmesaania, dijon-sinappia ja kapristen lientä, sekä sitruunan mehua. Sekoita voimakkaasti vispilällä. Lisää tippa kerrallaan tryffeliöljyä, jotta kastike hieman emulsoituu.
  3. Leikkaa juuriselleristä sipsejä juustohöylällä ja laita frittiin, kunnes ne ovat kullanruskeita.
  4. Laita hasselpähkinät 225 asteiseen uuniin ja paahda kunnes paahtuneen näköisiä.
  5. Leikkaa liha hienon hienoiksi kuutioiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kastiketta ja pyöräytä. Maista ja mausta. Sekoita lihan joukkoon kapriksia. 
  6. okoa tartare. Lisää päälle murskatut paahdetut hasselpähkinät, viiriäisen muna, hieman dijonappia. Mausta vielä suolalla ja pippurilla. Viimeistele annos ruohosipulilla, juurisellerisipseilllä. Raasta päälle tuoretta tryffeliä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.