Petran grillatut mansikat

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Petran grillatut mansikat

Petran grillatut mansikat

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Petran grillatut mansikat

MasterChefin kahdeksannessa jaksossa laitettiin ruokaa mansikoista. Petra V. valmisti savustettua kermavaahtoa, tuoreita ja grillattuja mansikoita, mansikkalientä sekä praliinia.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

5 dl
mansikoita
1 dl
glukoosisiirappia
1
sitruuna
1
kananmunan valkuainen
1 dl
sokeria
1 rkl
voita
½ dl
mantelia
4
timjamin oksaa
hunajaa

Ohje

  1. Tee sorbetti lisäämällä 4 dl mansikoita blenderiin, lisää glukoosisiirappia ja sitruuna. Aja tasaiseksi. Vatkaa valkuainen ja lisää vielä blenderiin. Aja. Kaada massa jäätelökoneeseen.
  2. Savusta kermavaahtoa noin 15 minuuttia. Muista pitää kermavaahto kylmässä. Mausta kermavaahto sokerilla ja vaniljalla. Laita kermavaahto sifoniin.
  3. Leikkaa 1 mansikasta ohuita viipaleita. Grillaa muutamaa mansikkaa avotulella ja noin 5 mansikkaa foliossa hunajan ja timajamin kanssa. Jäähdytä. Kerää foliosta liemi talteen ja maista ja mausta hunajalla ja sitruunalla tarvittaessa.
  4. Tee praliini sulattamalla sokeria pannulla. Lisää mantelit ja voi ja sekoita. Jäähdytä.
  5. Tarjoile annos vaahdon, hienonnetun praliinin sekä tuoreiden ja grillattujen mansikoiden kanssa, koristele orvokeilla ja kaada vielä hieman mansikkalientä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.