Petran kyyhkymetsä

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Petran kyyhkymetsä

Petran kyyhkymetsä

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Petran kyyhkymetsä

Tällä kertaa MasterChefissä kilpailtiin immuniteettipinssistä kokkaamalla ammattilaista vastaan. Petra V. valmisti kyyhkyä, paahdettua maa-artisokkaa, pikkelöityjä kantarelleja, perunaa ja ricottaa.

1 Henkilölle
2 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

2
kyyhkyä
3
sipulia
6
maa-artisokkaa
1 dl
männyn neulasia
1 dl
öljyä
1 dl
sokeria
1 rkl
ricottaa
3
perunaa
jäkälää
mäntyä
voita
kermaa
pikkelilientä
kantarelleja
ruohosipulia

Ohje

  1. Paahda sipuleita ja maa-artisokkia hibachilla. Käsittele kyyhy, ota ranka irti ja leikkaa paloiksi. Grillaa sitäkin hibachilla.
  2. Keitä yhdessä kattilassa perunoita, toisessa maa-artisokkia ja kolmannessa pikkelilientä. Kaada kuuma pikkeliliemi pestyjen kanttarellien päälle.
  3. Lisää kattilaan sipulit, maa-artisokat ja kyyhkyn rangat kattilaan. Keitä täysillä hetki.
  4. Lisää männyt ja öljy blenderiin ja blendaa noin 5 minuuttia täysillä. Siivilöi.
  5. Kuori kypsät maa-artisokat lusikalla. Friteeraa kupit rapeaksi. Friteeraa samassa öljyssä jäkälät ja mausta suolalla ja tryffelillä.
  6. Mausta ricotta hienonnetulla ruohosipulilla. Täytä maa-artisokka kuoret pleittausvaiheessa ricotalla ja pikkelöidyillä kantarelleilla.
  7. Huuhtele perunat ja kuori. Käytä puristimen läpi. Lisää kuuma kerma ja mäntyöljyä. Maista ja mausta suolalla.
  8. Kuivaa kyyhky ja paista pinnat paistinpannulla. Lisää 120-asteiseen uuniin ja paista kunnes sisälämpö on 48-astetta.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.