Petran maitoa ja lipstikkaa

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Petran maitoa ja lipstikkaa

Petran maitoa ja lipstikkaa

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Petran maitoa ja lipstikkaa

MasterChef-kauden toisessa tehtävässä kisailtiin mysteeriboksihaasteessa. Petra V. valmisti maitojäätelöä, lipstikkaöljyä, lipstikkasiirappia, lipstikkajauhetta ja oliiviöljykakkua.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

lipstikkaa

Jäätelö

1
kananmuna
1 dl
sokeria
1 ½ dl
kermaa
2 dl
maitoa

Ohje

 1. Jäätelö

 2. Vatkaa sokeri ja munat. Lisää kylmä kerma ja maito ja sekoita. Lisää jäätelökoneeseen ja anna tekeytyä vähintään 35 minuuttia.
 3. Oliiviöljykakku

 4. Tee oliiviöljykakku lisäämällä muna, sokeri ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää vehnäjauhoja ja oliiviöljyä. Laita taikina sifoniin ja ammu 2 patruunaa. Voitele kakkuvuoat ja pursota taikina vuokiin. Laita kakut mikroon minuutiksi.
 5. Lipstikkaöljy

 6. Lisää 1:1 lipstikkaa ja öljyä brenderiin ja blendaa noin 5 minuuttia. Siivilöi kuituliinan läpi ja laita valmiiksi pulloon odottamaan.
 7. Lipstikkajauhe

 8. Laita lipstikat kahden paperin väliin ja mikrota 45 sekuntia. Vaihda paperi ja mikrota toinen 45 sekuntia. Hienonna morttelissa jauheeksi.
 9. Lipstikkasiirappi

 10. Lisää kattilaan vettä ja sokeria ja hakkaa puntti lipstikkaa. Keitä kasaan. Kun siirappi on keittynyt kasaan sekoita sitä sauvasekoittimella. Siivilöi.
 11. Keksi

 12. Sekoita öljyä, vettä ja vähän jauhoja ja lisää pannulle. Anna tekeytyä rapeaksi keksiksi. Mausta suolalla.
 13. Viimeistely

 14. Upota kakku lipstikkasiirapissa ja ruskistetussa voissa. Kokoa annos. 
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.