Petran mango sticky rice 2.0

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Petran mango sticky rice 2.0

Petran mango sticky rice 2.0

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Petran mango sticky rice 2.0

MasterChefin kahdennessatoista jaksossa kilpailtiin pareina vegaanihaasteessa. Keltaisen joukkueen Olli ja Petra V. kokkasivat mangoa, mangogeeliä, riisiä sokerikookoskastikkeessa sekä paahdettuja manteleita.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

2
mangoa
3 dl
kookosmaitoa
4 dl
sokeria
2 dl
sushiriisiä
1 prk
kaurafraichea
6 g
agar agaria
6
kaffirlimen lehteä
1 rkl
mantelia
2 dl
sushiriisiä
suolaa
glukoosisiirappia

Ohje

  1. Huuhtele riisiä kulhossa kunnes vesi on kirkasta. Laita riisi ja vesi suhteessa 1:1 ja keitä noin 5–10 min. Jäädytä kannen alla vielä noin 10 min. Jäähdytä pakastimessa kylmäksi.
  2. Sekoita yhteen kattilaan 1:1 sokeria ja kookosmaitoa ja suolaa. Kiehauta, kunnes seos on tasaista. Jäähdytä.
  3. Lisää toiseen kattilaan kookosmaito, kaffirlimet, limenkuori ja mehu. Vatkaa kaurafraiche kuohkeaksi. Siivilöi kookosmaito kaurafraichen joukkoon ja vispaa voimakkaasti. Lisää glukoosisiirappia ja maista ja mausta tarvittaessa limellä ja suolalla.
  4. Leikkaa 1 mangosta liha irti ja lisää blenderiin. Lisää perään hieman glukoosisiirappia ja limen mehua. Lisää agaria suhteessa 1,5–2 g / 100 g. Keitä seosta kiehuen noin 5 min ja kaada pellille. Jäähdytä.
  5. Leikkaa toinen mango kuutioiksi.
  6. Kun mangohyytelö on tekeytynyt, ota puolet ja blendaa vielä limenmehun ja mangon kanssa geeliksi.
  7. Lisää sokeria pannulle. Kun sokeri on sulanut, lisää mantelit. Sekoita. Mausta suolalla. Hienonna jäähtyessään.
  8. Sekoita jäähtynyt riisi ja jäähtynyt sokerikookoskastike keskenään ja anna tekeytyä vielä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Maista ja mausta suolalla ja kastikkeella tarvittaessa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.