Petran minttujäätelöä ja sitruunamelissakakkua

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Petran minttujäätelöä ja sitruunamelissakakkua

Petran minttujäätelöä ja sitruunamelissakakkua

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Petran minttujäätelöä ja sitruunamelissakakkua

MasterChefin viidennessä jaksossa tehtävänä oli valmistaa yrttijälkiruoka. Petra S. valmisti aasialaisella mintulla maustettu kermajäätelöä, sitruunamelissa-kakkumurua ja mansikkaa.

2 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset2 Henkilölle

2 ½ dl
kermaa
2 ½ dl
täysmaitoa
¾ dl
sokeria
½ ruukku
aasialaista minttua
6
kananmunan keltuaisia
2 dl
vehnäjauhoja
100 g
voita
3
kananmunia
1 tl
leivinjauhetta
1
sitruunan kuori

Ohje

  1. Valmista jäätelömassa. Kiehauta kerma, maito ja sokeri ja lisää joukkoon minttu. Riko keltuaisista rakenne. Siivilöi kuuma neste ja sekoita keltuaisten kanssa ja laita jäähtymään.
  2. Valmista kakku. Sekoita kananmunat, sokeri ja voi kuohkeaksi. Lisää kuivat aineet sekaan, laita taikina annosvuokiin ja laita uuniin 180 asteeseen, kunnes kypsä.
  3. Kuivata yrttejä mikrossa 1,5 minuuttia.
  4. Kokoa annos lautaselle.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.