Petran mustikkainen lohi

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Petran mustikkainen lohi

Petran mustikkainen lohi

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Petran mustikkainen lohi

MasterChefin kymmenennessä jaksossa kokattiin lounasta aineksista, jotka löytyvät lähes jokaisen suomalaisen keittiöstä. Petra V. valmisti sous vide -kypsennettyä lohta, mustikoita, keitettyä perunaa, paahdettuja tomaatteja, pikkelikurkkuja ja sipulikastiketta.

1 Henkilölle
30 min
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

100 g
lohta
1 dl
mustikoita
¼
kurkku
1
sitruuna
½
tillipuntti
1
porkkana
1
tomaatti
100 g
voita
3
perunaa
1 dl
kermaa
sipulia
suolaa
pippuria

Ohje

  1. Leikkaa tomaatti lohkoiksi ja porkkana puoliksi, kuutioi sipuli, leikkaa kurkku mandolinilla ohueksi.
  2. Paahda tomaatteja oliiviöljyssä 220-asteisessa kiertoilmauunissa kunnes paahtuneita.
  3. Leikkaa lohi annospaloiksi ja hiero pintaan mustikkaa, suolaa, voita ja sitruunankuorta. Kääri kelmuun, laita kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 20-30 minuuttia. Voit myös laittaa lohen sous vide -laitteeseen 53-asteeseen noin 20 minuutiksi.
  4. Keitä perunat. Marinoi kurkut sokerissa, etikassa, tillissä, suolassa ja sitruunan kuoressa.
  5. Tee kastike lisäämällä voita ja sipulit kattilaan. Kuullota. Lisää etikkaa ja sitruunan mehua ja vettä. Keitä hetki kasaan. Kiehauta ja lisää kuutio kerrallaan voita, kunnes kastike saostuu. Lisää suolaa ja maista ja mausta. Voit lisätä lopuksi vielä tilkan kermaa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.