Petran punainen Geisha

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Petran punainen Geisha

Petran punainen Geisha

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Petran punainen Geisha

Finaalijaksossa valmistettiin kolmen ruokalajin menu. Petra taiteili jälkiruoaksi mansikkasorbettia, piimäkakkua, misokaramellia ja hasselpähkinäpraliinia.

3 Henkilölle
30 min
00 arvostelua

Ainekset3 Henkilölle

mansikkasorbetti

mansikoita
glukoosisiirappia
sitruunaa
kananmunan valkuaista

piimäkakku

kananmunan valkuaista
sokeria
mantelijauhoja
piimää
vehnäjauhoja
leivinjauhetta
ruskistettua voita
kananmunan keltuaista

misokaramelli

sokeria
kuohukermaa
misoa
voita

praliini

sokeria
hasselpähkinöitä
voita

Ohje

  1. Tee sorbetti blendamalla mansikoita, glukoosisiirappia, sitruunaa ja kananmunan valkuainen blenderissä. Kaada jäätelökoneeseen ja anna tekeytyä.
  2. Tee piimäkakku vatkaamalla valkuaisesta ja sokerista marenki. Lisää marengin joukkoon mantelijauhoja, piimää, vehnäjauhoja, leivinjauhetta, ruskistettua voita ja kananmunan keltuainen. Mikrota pienessä vuoassa noin 1 minuutti.
  3. Tee misokaramelli lisäämällä kattilaan sokeri. Kun sokeri on sulanut ja muuttunut kullanrusehtavaksi vatkaa joukkoon lämmin kerma. Mausta misolla ja viimeistele karamelli voilla.
  4. Tee hasselpähkinäpraliini sulattamalla sokeri samaan tapaan. Lisää hasselpähkinät ja voi ja sekoita. Anna jäähtyä. Hienonna kun sokeri on kiinteytynyt.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.