Petran syksyinen Ahvenanmaa -annos

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Petran syksyinen Ahvenanmaa -annos

Petran syksyinen Ahvenanmaa -annos

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Petran syksyinen Ahvenanmaa -annos

Tällä kertaa MasterChef-annoksiin haettiin inspiraatiota Ahvenanmaalta. Petra V. kokkasi lampaan satulaa, peruna- ja maissipyrettä, rosmariinikaramellia sekä valkosipuli confitiä.

1 Henkilölle
2 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

1
lampaan satula
100 g
paahtopaistia
7
perunaa
3
maissia
2 dl
omenamehua
½
punttia rosmariinia
1 pkt
voita
2 dl
sokeria
5
valkosipulinkynttä
1
porkkana
1
omena
sitruunaa
omenaviinietikkaa
kirveliä
ruohosipulia
3 dl
kermaa
suolaa
pippuria

Ohje

  1. Trimmaa lampaan satulan rasva ohueksi kerrokseksi ja leikkaa ristiviillot rasvaan. Laita 150-asteiseen uuniin 30 minuutiksi. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen kunnes lihan sisälämpötila on 54 astetta. Lisää uunivuokaan lampaan luut, sipuli, porkkana ja rosmariini. Paahda 225 asteessa tummaksi.
  2. Keitä kattilassa maisseja ja perunoita. Kun maissit ovat kypsiä, jätä yksi talteen ja savusta kaksi. Lisää kattilaan öljyä ja rosmariinioksia. Conffaa valkosipuleita miedolla lämmöllä noin tunti. Nosta lopussa lämpötila korkeaksi.
  3. Leikkaa yhdestä maissista tähkät irti ja marinoi niitä sokerissa, omenaviinietikassa, suolassa ja pippurissa. Leikkaa myös omena kuutioksi ja marinoi.
  4. Lisää kattilaan omenamehu ja kiehauta, glaseeraa luu-uunivuoka omenamehulla ja lisää luut ja neste kattilaan. Lisää samalla vettä ja fondia perään. Keitä kasaan kastikkeeksi.
  5. Tee perunoista perunapyrettä siivilöimällä perunat ohuen siivilän läpi ja lisäämällä joukkoon kuumaa kermaa ja voita. Ota savustetut maissit ja leikkaa yksi sivu levyiksi keittiön tervehdystä varten. Lisää loput maissit blenderiin ja lisää joukkoon kermaa ja voita. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Tee rosmariinikaramelli lisäämällä sokeria kattilaan. Kun sokeri on sulanut ja paahtunut, lisää kerma. Lisää myös 3 nippua hienonnettua rosmariinia joukkoon. Mausta suolalla ja voilla.
  7. Paista paahtopaisti pannulla ja leikkaa ohuita viipaleita.
  8. Tee keittiön tervehdys leikkaamalla savustetusta maissista kuutiot, lisää kuutioiden päälle hieman maissipyrettä, marinoitua maissia ja omenaa. Lisää lopuksi päälle paahtopaisti ja koristele ruohosipulilla ja kirvelillä.
  9. Viimeistele lammaskastike voilla. Leikkaa lampaan satulasta annospaloja. Lisää lautaselle perunapyrettä ja maissipyrettä. Sivele satulan päälle rosmariinikaramellia ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lampaat lautaselle ja confattua valkosipulia. Koristele ruohosipulilla ja tarjoile kastikkeen kanssa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.