
Valmistusaika
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
10 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKaurakeksikorit
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ¾ dl sokeria
- ¾ dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- ½ tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
-
1 rkl
Valio appelsiinitäysmehu perinteistäValio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
Hedelmätäyte
- 4 mandariinia
- 1 banaani
- 150 g tuoreita mansikoita tai pakastemansikoita
- 0 kg tuoretta minttua
Suklaakastike
-
2 dl
Valio kevytkermaaLaktoositon Valio kevytkerma sopii kahvin joukkoon ja leivontaan. Lämpimiin ruokiin kevytkerma lisätään valmistuksen loppuvaiheessa. Uuniruokiin…
- 2 tl maissitärkkelystä (Maizena)
- 200 g taloussuklaata
Jaa resepti
Ohje
- Laita uuni kuumenemaan, niin saat leivonnaiset heti uuniin taikinan valmistuttua.
- Mittaa kattilaan voi ja sokeri, kiehauta sekoittaen ja nosta levyltä. Lisää kuivat aineet seoksena ja viimeisenä mehu. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Nostele taikina lusikalla leivinpaperin päälle kahdelle pellille, yht. 8 osaan. Levitä taikinakeot veitsellä ympyröiksi. Jätä tilaa ympärille, taikina leviää uunissa.
- Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 8 - 10 min tai kunnes leivonnaiset ovat kypsiä ja kullanruskeita.
- Anna jäähtyä pieni hetki. Nosta kuumana lastalla esim. nurin käännettyjen kapeiden juomalasien päälle pohjapuoli ylöspäin. Anna jäähtyä ja kovettua muotoon.
- Kuori ja paloittele hedelmät ja marjat pieniksi suupaloiksi. Hienonna joukkoon minttua, jätä muutamia lehtiä koristeluun.
- Mittaa kattilaan kerma ja maissitärkkelysjauhot. Keitä koko ajan sekoittaen 2 min. Lisää suklaa paloiteltuna. Kuumenna kunnes seos kiehahtaa ja suklaa on sulanut.
- Kokoa korit juuri ennen tarjoilua. Lusikoi koriin hedelmätäytettä, n. 3/4 dl / kori, ja valuta päälle paksua suklaakastiketta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
217 kcal
Proteiini
2,7 g
Hiilihydraatti
25,7 g
Rasva
10,9 g
Tyydyttynyt rasva
5,8 g
Ravintokuitu
2,1 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tuoretta minttua