Siirry sisältöön
Pienet hedelmäkorit

Pienet hedelmäkorit

Makea hedelmäkori päättää päivällisen herkullisesti. Korit voi täyttää valmiiksi tai jokainen ruokailija voi täyttää itse oman korinsa. Varaa pöytään esimerkiksi erilaisia hedelmiä ja marjoja sekä suklaakastiketta ja kermavaahtoa.

Pienet hedelmäkorit

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kaurakeksikorit

  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ¾ dl sokeria
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl
    Valio appelsiinitäysmehu perinteistä
    Valio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
    Valio appelsiinitäysmehu 1 l perinteinen

Hedelmätäyte

  • 4 mandariinia
  • 1 banaani
  • 150 g tuoreita mansikoita tai pakastemansikoita
  • 0 kg tuoretta minttua

Suklaakastike

  • 2 dl
    Valio kevytkermaa
    Laktoositon Valio kevytkerma sopii kahvin joukkoon ja leivontaan. Lämpimiin ruokiin kevytkerma lisätään valmistuksen loppuvaiheessa. Uuniruokiin…
    Valio kevytkerma 2 dl UHT laktoositon
  • 2 tl maissitärkkelystä (Maizena)
  • 200 g taloussuklaata

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan, niin saat leivonnaiset heti uuniin taikinan valmistuttua.
  2. Mittaa kattilaan voi ja sokeri, kiehauta sekoittaen ja nosta levyltä. Lisää kuivat aineet seoksena ja viimeisenä mehu. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  3. Nostele taikina lusikalla leivinpaperin päälle kahdelle pellille, yht. 8 osaan. Levitä taikinakeot veitsellä ympyröiksi. Jätä tilaa ympärille, taikina leviää uunissa.
  4. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 8 - 10 min tai kunnes leivonnaiset ovat kypsiä ja kullanruskeita.
  5. Anna jäähtyä pieni hetki. Nosta kuumana lastalla esim. nurin käännettyjen kapeiden juomalasien päälle pohjapuoli ylöspäin. Anna jäähtyä ja kovettua muotoon.
  6. Kuori ja paloittele hedelmät ja marjat pieniksi suupaloiksi. Hienonna joukkoon minttua, jätä muutamia lehtiä koristeluun.
  7. Mittaa kattilaan kerma ja maissitärkkelysjauhot. Keitä koko ajan sekoittaen 2 min. Lisää suklaa paloiteltuna. Kuumenna kunnes seos kiehahtaa ja suklaa on sulanut.
  8. Kokoa korit juuri ennen tarjoilua. Lusikoi koriin hedelmätäytettä, n. 3/4 dl / kori, ja valuta päälle paksua suklaakastiketta.

Vinkki

Helppo versio ohjeesta: Kaurakorit maistuvat hyviltä myös taivuttamattomina eli kaurakekseinä. Laita hedelmäsalaatti pieniin annosmaljoihin ja lisää keksit ja kastike annoksiin juuri ennen tarjoilua

Korit voi pakastaa. Käytä heti sulatuksen jälkeen.

Kokeile suklaakastiketta myös jäätelön kanssa.

Itse tehdyn suklaakastikkeen tilalla voit käyttää myös Valio Vanilla™ suklaakastiketta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 217 kcal
Proteiini 2,7 g
Hiilihydraatti 25,6 g
Rasva 10,9 g
Tyydyttynyt rasva 5,8 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoretta minttua
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search