Pienet mantelileivokset

Pienet mantelileivokset
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Pienet mantelileivokset

Pienet mantelileivokset

Söpöt mantelileivokset maistuvat kerma-rahkatäytteen ja tuoreiden marjojen kanssa.

Valmistusaika

Työaika
35 min
uunissa
9 min
jääkaapissa
1 h
Yhteensä
1 h 44 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset20 kpl

20 kpl

Pohja

150 g
1 ½ dl
sokeria
1
kananmuna
3 dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
mantelijauhetta
2 tl
leivinjauhetta

Täyte

250 g
½ dl
sokeria
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
sitruunankuorta
¾ dl
mantelijauhetta
2 dl

Koristeluun

mansikoita ja mustikoita

Ohje

  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää puuhaarukalla sekoittaen taikinaan.
  2. Muotoile taikinasta jauhotetulla leivinpöydällä 2 tasaista tankoa (halkaisija 5 - 6 cm). Kääri tangot tuorekelmuun ja alumiinifolioon. Laita tangot jääkaappiin kovettumaan n. tunniksi.
  3. Leikkaa tangot n. 7 mm:n viipaleiksi. Nosta leivinpaperille pellille. Paista 200 asteessa n. 9 min, kunnes pikkuleivät ovat vaaleanruskeita. Jäähdytä.
  4. Valmista täyte: Lisää rahkaan ensin muut aineet, viimeisenä vaahdotettu kerma. Lusikoi tai pursota täyte jäähtyneille pohjille. Koristele. Täytä pohjat juuri ennen tarjoilua, jotta pohjat pysyvät rapeina.
  5. Tarjoa kahvin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
346 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.