Piimämarinoitua kananpoikaa, piimämajoneesia ja savustettua perunaa

Reseptiyhteistyö: vuoden-kokki-2018-kalle-tanner

Piimämarinoitua kananpoikaa, piimämajoneesia ja savustettua perunaa

Reseptiyhteistyö: vuoden-kokki-2018-kalle-tanner

Vuoden kokiksi valittu Kalle Tanner kehitti grillireseptin, joka hersyttää vedet kielelle kuumana kesäpäivänä. Tarjoillaan perunoiden ja piimämajoneesin kera.

3 h

Ainekset4 n. 4 annosta

Piimämajoneesi

½ dl
1 dl
majoneesia
1 nippu
lipstikkaa

Grillattu kananpoika ja lisukkeet

2 dl
1 kpl
kokonainen kananpoika
1 kpl
sitruuna
1 nippu
tuoretta, vihreää parsaa
1 kpl
varhaiskaali
400 g
varhaisperunaa
50 g
200 g
naattiporkkanaa

Maustamiseen

suolaa
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Piimämajoneesi

  2. Hienonna lipstikan varret ja säästä lehdet koristeluun.
  3. Sekoita piimä, hienonnettu lipstikka ja majoneesi keskenään ja mausta mustapippurilla, sekä kevyesti suolalla.
  4. Grillattu kananpoika ja lisukkeet

  5. Leikkaa sitruuna puoliksi ja grillaa kuumassa grillissä leikkuupinta tummaksi.
  6. Purista mehu piimän joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Leikkaa kana selkäpuolelta rankaa pitkin saksilla auki ja poista selkäranka.
  8. Huuhtele kana kylmällä vedellä.
  9. Peitä kana piimä-sitruunamarinadilla ja hiero marinadia kanaan.
  10. Peitä kelmulla ja anna marinoitua 2 tuntia kylmässä.
  11. Huuhtele ja kuivaa kana.
  12. Aseta kana halsteriin siten että koivet tulevat lähemmäksi hiillosta ja grillaa epäsuoralla hiilloksella välillä käännellen kunnes kana on saanut kauniin värin ja on kypsää.
  13. Keitä varhaisperunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Voit käyttää hyvin myös edellisenä päivänä keitettyjä perunoita.
  14. Laita perunat grillin kestävään astiaan, esim. foliovuoka. Laita mukaan noin 50 grammaa voita.
  15. Ripota grilliin kourallinen savupuruja ja aseta perunat vuoassa grilliin, ei kuitenkaan suoraan hiilloksen kohdalle.
  16. Kun purut alkavat savuamaan, peitä grilli kannella ja anna perunoiden savustua grillissä 5 minuuttia.
  17. Poista perunat grillistä, pyörittele savustuneessa voissa ja mausta sormisuolalla.
  18. Leikkaa varhaiskaali puoliksi ja hiero leikkuupintaan suolaa ja oliiviöljyä.
  19. Grillaa ensin leikkuupintaa pari minuuttia, jotta saat siihen hyvän hiillostuneen värin.
  20. Käännä kaalit ja grillaa epäsuoralla hiilloksella noin 20 minuuttia, kunnes kaali on kypsää.
  21. Leikkaa kaali puoliksi lohkoiksi.
  22. Mausta naattiporkkanat oliiviöljyllä ja suolalla ja grillaa kypsiksi.
  23. Mausta parsat oliiviöljyllä ja suolalla ja grillaa nopeasti kuumassa grillissä.
  24. Leikkaa parsoista kova kanta pois.
  25. Leikkaa kana keskeltä puoliksi ja tarjoile piimämajoneesin, parsan, naattiporkkanoiden, kaalin ja perunoiden kanssa, koristele annos lopuksi lipstikan lehdillä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö