Piimäpannukakkuja, marjasalaattia ja jogurttivaahtoa

Reseptiyhteistyö: Vuoden kokki 2018 Kalle Tanner

Piimäpannukakkuja, marjasalaattia ja jogurttivaahtoa

Piimäpannukakkuja, marjasalaattia ja jogurttivaahtoa

Reseptiyhteistyö Vuoden kokki 2018 Kalle Tanner

Piimäpannukakkuja, marjasalaattia ja jogurttivaahtoa

Vuoden kokiksi valittu Kalle Tanner kehitti reseptin, jossa amerikkalaistyyliset pannukakut maistuvat ihan uudella tapaa. Kun käytät niiden valmistamisessa piimää, saat taikinan koostumuksesta helposti sopivan kiinteä.

6 Henkilölle
45 min
00 arvostelua

Ainekset6 n. 6 annosta

Piimäpannukakut

60 g
50 g
sokeria
2 kpl
kananmunia
2 ½ dl
1 tl
ruokasoodaa
250 g
vehnäjauhoja
voita paistamiseen
tomusokeria koristeluun
hunajaa

Jogurttivaahto ja marjasalaatti

1 dl
2 dl
3 rkl
sokeria
3 dl
tuoreita marjoja
1 rkl
sitruunamelissaa

Ohje

  1. Piimäpannukakut

  2. Sulata voi ja sekoita sokeri joukkoon, lisää munat ja pari ruokalusikallista piimää, sekoita hyvin.
  3. Sekoita ruokasooda hyvin joukkoon ja lisää lopuksi jauhot.
  4. Ohenna taikina vielä piimällä sopivaksi, taikina saa olla melko paksua, kun taikina nostetaan pannulle. Se saa jäädä koholleen ikään kuin keoksi, eikä lähde valumaan.
  5. Kuumenna paistinpannu, lisää voita pannulle ja kun voi alkaa vaahtoamaan nostele taikinasta lusikalla tasakokoisia kekoja pannulle ja laske vähän pannun lämpötilaa.
  6. Anna paistua rauhassa noin kaksi minuuttia, tai kunnes pannukakkuun on tullut kaunis väri, käännä ja paista vielä toinen puoli kauniin väriseksi, lisää tarvittaessa voita pannulle paistamisen aikana. Voi antaa pannukakulle kauniin värin ja hyvän maun, sekä estää pannukakkua palamasta, mikä tapahtuu helposti mikäli pannu on liian kuiva.
  7. Nostele pannukakut leivinpaperille ja paista tarvittaessa loppuun kypsäksi uunissa 150 °C .
  8. Tomuta pannukakut tomusokerilla paistamisen jälkeen.
  9. Jogurttivaahto ja marjasalaatti

  10. Sekoita jogurtti, kuohukerma ja sokeri keskenään ja vatkaa vaahdoksi.
  11. Paloittele marjat ja tarjoile pannukakkujen ja jogurttivaahdon kera.
  12. Koristele nypityillä sitruunamelissan lehdillä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.