Piimäpiirakka

Piimäpiirakka
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Piimäpiirakka

Piimäpiirakka

Piimäpiirakka mukailee ranskalaisten ylpeyttä crème brûlée:tä suomalaisella twistillä. Lopputuloksena on raikas jälkiruokapiirakka, johon sitruksen aromia antavat sitruunaruoho ja limetinlehdet.

Valmistusaika

Työaika
20 min
jäähdytys
4 h
uunissa
45 min
Yhteensä
5 h 5 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta

Pohja

2 ½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
tomusokeria
½ tl
leivinjauhetta
75 g
1 rkl
limetin mehua

Täyte

pala
sitruunaruohoa
2 dl
5
kaffirlimetinlehteä
1 rkl
limetin- tai sitruunankuorta
4 dl
3
kananmunaa
½ dl
sokeria

Pinnalle

½ dl
ruokokidesokeria

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää kuutioitu voi. Nypi taisaiseksi, murumaiseksi seokseksi.
  2. Raasta pestyn limetin kuori (laita sivuun) ja purista mehu. Lisää limemehu jauho-voiseokseen. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.
  3. Poista sitruunaruohosta kuivat ulommaiset lehdet. Painele ruohoa veitsen hamarapuolella, jotta rakenne rikkoutuu ja maut vapautuvat. Laita kerma, sitruunaruoho, kaffirlimetinlehdet ja limetin kuoriraaste kattilaan. Keitä keskiteholla, kunnes neste on haihtunut puoleen.
  4. Siivilöi kerma. Anna jäähtyä hetki. Sekoita kerma, piimä, munat ja sokeri.
  5. Painele taikina piirakkavuoan (10 x 35 cm) pohjalle ja raunoille. Voit myös kaulia taikinan levyksi ja nostaa piirakkavuokaan. Paina taikinan päälle tiivisti leivinpaperi. Esipaista uunin alaosassa 200 asteessa 20 min.
  6. Alenna uunin lämpö 150 asteeseen. Ota leivinpaperi pois piirakkapohjan päältä. Kaada täyte vuokaan. Paista uunin keskiosassa 30 min, kunnes piirakka on kauttaaltaan hyytynyt.
  7. Jäähdytä piirakka hyvin. Anna vetäytyä peitettynä jääkaapissa väh. 4 t, mielellään seuraavaan päivään.
  8. Ennen tarjoilua: Ripottele pinnalle ruokokidesokeri. Sulata kaasupolttimella.
  9. Tarjoa Piimä pien kanssa halutessasi tuoreita marjoja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
243 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.