Pikainen borssi

Pikainen borssi

Borssi on itäeurooppalainen hapan keitto, jonka pääraaka-aine on usein punajuuri. Borssin kanssa tarjotaan hapankermaa ja leipää. Pikainen borssi on oiva resepti kiireiselle borssin ystävälle.

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 pussi (200 g)
pakastesipulia
2 rkl
5 dl
9 dl
vettä
3
kasvisliemikuutiota
1/2 - 1 (400 g)
kiinankaalia
1 prk (570/330 g)
etikkapunajuurta suikaleina
2
valkosipulin kynttä
2 tl
basilikaa
1 tl
timjamia

Tarjoiluun

1 prk

Ohje

  1. Aloita borssin valmistaminen kuullottamalla sipulit Oivariinissa.
  2. Lisää mehu, vesi, liemikuutiot, hienoksi suikaloitu kiinankaali ja valutetut punajuuret.
  3. Hauduta borssikeitto kypsäksi n. 30 min. Lisää keittoon tarvittaessa tilkka vettä. Mausta.
  4. Tarjoa borssin lisänä kevyt crème fraîchea.

Vinkki

Saat keitosta ruokaisemman lisäämällä siihen paistettuja pekonisuikaleita tai paloiteltuja nakkeja

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
44 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Kalsium
18 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)