Pikkujoulun patapaisti

Pikkujoulun patapaisti

2 h
keskitaso
96 kcal / 100g
3
5

Paistikuutiot kypsyvät muheviksi Hehku juomassa ja kastike saa siitä ihanan jouluisen maun. Piparkakut suurustavat kastikkeen sopivan sakeaksi. Maistuu myös joululaatikoiden kera.

Ainekset

6 annosta
1 kg
naudan tai hirven sisäpaistia
2 rkl
1 tl
suolaa
1 (150 g)
iso sipuli
3 (300 g)
porkkanaa
5 dl
Valio Hehku juomaa
2
laakerinlehteä
6
kokonaista mustapippuria
¼ dl
balsamietikkaa
1 prk (2 dl)
3
piparkakkua

Pinnalle

persiljaa

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön 1/2 t ennen valmistusta. Leikkaa paisti poikkisyin reiluiksi kuutioiksi tai suikaleiksi.
  2. Ruskista lihapalat rasvassa paistinpannulla 2 - 3 erässä. Ripota pinnalle suola. Lisää lopuksi pannulle hienonnettu sipuli ja viipaloidut porkkanat. Siirrä ainekset tilavaan, paksupohjaiseen kattilaan tai pataan.
  3. Lisää Hehku ja mausteet. Anna kiehua kannen alla hiljalleen n. tunti tai kunnes liha on mureaa.
  4. Lisää ruokakerma ja murennetut piparkakut. Kuumenna ja anna hautua hetki. Tarkista suola. Ripota pinnalle persiljaa.
  5. Tarjoa porkkana-, peruna- ja lanttulaatikon kanssa tai keitettyjen perunoiden ja kasvisten kanssa. Lisäkkeeksi sopivat puolukkasurvos ja maustekurkut.

Vinkki

* Piparkakut suurustavat kastikkeen ja antavat jouluista makua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
96 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
4 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
15 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)