Siirry sisältöön
Pikkujoulun patapaisti

Pikkujoulun patapaisti

Paistikuutiot kypsyvät muheviksi Hehku juomassa ja kastike saa siitä ihanan jouluisen maun. Piparkakut suurustavat kastikkeen sopivan sakeaksi. Maistuu myös joululaatikoiden kera.

Pikkujoulun patapaisti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg naudan tai hirven sisäpaistia
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 tl suolaa
  • 1 (150 g) iso sipuli
  • 3 (300 g) porkkanaa
  • 5 dl Valio Hehku juomaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 6 kokonaista mustapippuria
  • ¼ dl balsamiviinietikkaa
  • 1 prk (2 dl)
    Valio Keittiön paksumpi ruokakermaa
    Valio paksumpi ruokakerma on maultaan täyteläisempää ja rakenteeltaan tavanomaista paksumpaa ruokakermaa. Se sopii erinomaisesti kastikkeisiin,…
    Valio paksumpi ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 3 piparkakkua

Pinnalle

  • 0 kg tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön 1/2 t ennen valmistusta. Leikkaa paisti poikkisyin reiluiksi kuutioiksi tai suikaleiksi.
  2. Ruskista lihapalat rasvassa paistinpannulla 2 - 3 erässä. Ripota pinnalle suola. Lisää lopuksi pannulle hienonnettu sipuli ja viipaloidut porkkanat. Siirrä ainekset tilavaan, paksupohjaiseen kattilaan tai pataan.
  3. Lisää Hehku ja mausteet. Anna kiehua kannen alla hiljalleen n. tunti tai kunnes liha on mureaa.
  4. Lisää ruokakerma ja murennetut piparkakut. Kuumenna ja anna hautua hetki. Tarkista suola. Ripota pinnalle persiljaa.
  5. Tarjoa porkkana-, peruna- ja lanttulaatikon kanssa tai keitettyjen perunoiden ja kasvisten kanssa. Lisäkkeeksi sopivat puolukkasurvos ja maustekurkut.

Vinkki

Piparkakut suurustavat kastikkeen ja antavat jouluista makua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 97 kcal
Proteiini 10,5 g
Hiilihydraatti 3,4 g
Rasva 4,4 g
Tyydyttynyt rasva 1,9 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoretta persiljaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search