Pinaatti-kotijuustopizza

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumin-kuukausikisa

Pinaatti-kotijuustopizza

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumin-kuukausikisa

Monikäyttöinen kotijuusto sopii erinomaisesti myös pizzaan http://www.andalusianauringossa.com

6 h

Ainekset6 n. 6 annosta

Pizzapohja

¼ kpl
tuorehiivaa (riippuen nostatusajasta)
2 ½ dl
kädenlämpöistä vettä
1 tl
suolaa
2 rkl
oliiviöljyä
6 dl
hienoja durumvehnäjauhoja

Täyte

300 g
pakastepinaattia
¼ kpl
1 tl
raastettua sitruunan kuorta
¼ tl
muskottipähkinää
suolaa
mustapippuria

Ohje

  1. Pizzapohja

  2. Murustele hiiva veden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Jos kohotat pizzaa yli neljä tuntia, 1/4 pkt hiivaa riittää. Lisää sitten suola ja öljy ja lopulta jauhot vähän kerrallaan.
  3. Vaivaa tasaiseksi, pehmeäksi ja kulhon reunoista irtoavaksi taikinapalloksi, peitä kelmulla ja anna kohota muutaman tunnin tai jääkaapissa vaikka seuraavaan päivään.
  4. Jos kohotit taikinasi kylmäkohotuksella, ota kohonnut pizzataikina huoneenlämpöön, jaa taikina kolmeen tai neljään, vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja muotoile tasaisiksi taikinapalloiksi. Jätä pellille kelmun ja keittiöpyyhkeen alle nousemaan huoneenlämmössä vielä tunniksi.
  5. Laita pizzakivi- tai uunipeltiuuniin, kuumenna se 250 asteeseen ja anna pizzakiven/uunipellin kuumeta vielä 45 minuuttia siitä, kun uuni on saavuttanut lämpötilan. Tee sillä välin täyte.
  6. Täyte

  7. Sulata pinaatti ja purista siitä ylimääräiset nesteet pois. Sekoita se tuorejuuston kanssa, lisää joukkoon sitruunankuoriraaste ja muskotti. Mausta suolalla ja pippurilla. Pakastepinaatin sijasta voit käyttää myös tuoretta pinaattia. Paista se silloin pikaisesti pannulla kokoon ja valuta ylimääräinen neste pois. Jos taas haluat täytteestä pinaattikeittomaisen täyteläisen, käytä siihen 150 gr pinaattia ja 1/2 prk tuorejuustoa.
  8. Kuori ja siivuta punasipuli renkaiksi.
  9. Levitä pinaattitäytettä pizzapohjalle jättäen muutaman sentin reuna. Murustele kotijuusto käsin pinaattitäytteen päälle ja lado sen päälle punasipulirenkaat.
  10. Paista, kunnes juusto ja reunat ovat saaneet hieman väriä (6-8 minuuttia). Ripottele pizzan päälle pinjansiemenet ja tarjoile.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö