Piparikakku

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Piparikakku

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

1 h

Piparikakku on jouluinen kakku, joka maistuu aivan piparilta! Piparitaikinasta tutut mausteet inkivääri, neilikka, kaneli ja pomeranssikuori tuovat joulun kahvipöytään ja appelsiini-sokerikuorrutus talvista juhlatunnelmaa.

Ainekset

100 g
1 dl
muscavado sokeria
1 dl
tummaa siirappia
4 dl
vehnäjauhoja
2 kpl
kananmunaa
2 tl
soodaa
1 dl
1 tl
kanelia
2 tl
jauhettua inkivääriä
½ tl
jauhettua neilikkaa
½ tl
pomeranssinkuorta

Kuorrutus

2 dl
tomusokeria
3 rkl
appelsiinimehua
2 tl
raastettua appelsiininkuorta

Voiteluun

1 rkl
Valio Eila™ Laktoositon voita
1 rkl
vehnäjauhoja

Ohje

  1. Lämmitä uuni 160 asteeseen.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri.
  3. Lisää siirappi, ja huoneenlämpöinen kuutioitu voi, ja vatkaa kevyesti.
  4. Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään ja lisää noin puolet erissä taikinan joukkoon. Lisää maito ja loput kuivista aineista. Sekoita hyvin.
  5. Kaada voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (läpimitta 20 cm).
  6. Paista uunin alatasolla n. 30-40 minuuttia, ja anna jäähtyä.
  7. Valmista kuorrute sekoittamalla tuoreesta appelsiinista puristettua mehua tomusokerin joukkoon. Lisää mehua sen mukaan että kuorrute ei ole jähmeää, vaan hieman notkeaa jotta se levittyy kauniisti.
  8. Kuorruta kakku leivinpaperin päällä. Odota muutama minuutti ja lisää raastettua appelsiininkuorta koristeeksi. Kuorrute jähmettyy huoneenlämmössäkin 10 minuutissa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö