Piparimausteinen punakaalisalaatti

Piparimausteinen punakaalisalaatti

25 min
helppo
75 kcal / 100g
0
0

Punakaalista, omenoista, purjosta ja kotijuustosta valmistuu helppo salaatti, jonka kruunaa mausteinen jogurttikastike.

Ainekset

6 annosta
pala (300 g)
punakaalia
2 (300 g)
omenaa
pala (35 g)
purjoa
1 rasia (250 g)

Jogurttikastike

2 dl
1/4 - 1/2 tl
kanelia
1 - 2 tl
inkiväärisiirappia tai ripaus jauhettua inkivääriä
½ tl
vaniljasokeria
1
sokeria
2 tl
sitruunamehua

Koristeeksi

1 rkl
persiljaa

Ohje

  1. Hienonna punakaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Käytä hienontamiseen juustohöylää tai veistä.
  2. Kuori omenat ja raasta ne karkealla terällä. Leikkaa puhdistettu purjo aivan ohuiksi renkaiksi tai suikaleiksi. Kuutioi kotijuusto.
  3. Yhdistä muut salaattiaineet, lisää kotijuustokuutiot kerroksittain niiden kanssa.
  4. Mausta jogurtti makusi mukaan miedommaksi tai vahvemman makuiseksi.
  5. Tarjoa kastiketta salaatin kanssa. Koristele persiljalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
75 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
4 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
132 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)