Piparipossu ja viikunahilloke

Piparipossu ja viikunahilloke

Piparkakuilla ja AURA juustolla kuorrutettu porsaanfilee maistuu talvisen viikonlopun päivällispöydässä tai joulukinkun korvikkeena. Makean mausteinen viikunahilloke on oiva lisuke paitsi porsaan lihalle myös juustoille.

1 h 30 min
keskitaso
70 kcal / 100g
0
0

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 kg
porsaan ulkofileetä
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippurirouhetta

Piparikuorrutus

½ dl
sinappia
1 rkl
siirappia
1 pussi (150 g)
8 kpl (35 g)
pipareita

Viikunasalsa

250 g
kuivattuja, pehmeitä viikunoita
1 pieni ( )
sipuli
1 ½ dl
paistinlientä
2 - 2 ½ dl
Valio glögiä
1 rkl
punaviinietikkaa
ripaus
suolaa

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön n. tunti ennen valmistusta. Poista lihasta kalvot ja näkyvä rasva. Hiero suola ja pippuri fileen pintaan. Laita filee paistopussiin.
  2. Kypsennä 175 asteessa 40 - 50 min, n. 80-asteiseksi. Nosta filee uunista ja anna lihan tekeytyä n. 15 min. Esivalmistele kypsennyksen aikana kuorrutus ja hilloke.
  3. Yhdistä sinappi, siirappi ja AURA muru. Murenna piparit.
  4. Avaa pussi ja nosta filee uunivuokaan. Ota paistinliemi pussista talteen kastiketta varten.
  5. Levitä fileen pintaan kuorrutusseos, ripottele piparimurut päälle. Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen ja laita filee uuniin. Paista, kunnes pinta saa kauniin värin, n. 4 min.
  6. Hilloke

  7. Valmista hilloke. Viipaloi viikunat ja hienonna sipuli. Laita kaikki ainekset kattilaan. Anna kiehua hiljalleen ilman kantta, kunnes viikunat ovat pehmentyneet ja neste hieman haihtunut (n. 20 min). Tarjoa piparipossun kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
70 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
50,5 g
Kalsium
101 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)