Piparjuurella maustetut punajuuriröstit & omenakastike

Piparjuurella maustetut punajuuriröstit & omenakastike

1 h
haastava
112 kcal / 100g
2
2

Röstien paistaminen vie aikaa, mutta onnistuneina ne palkitsevat. Punajuuriröstit saavat vahvasti makua piparjuuresta. Röstien maku on suunniteltu nautittavaksi omenakastikkeen kanssa, joten ethän unohda sitä.

Ainekset

18 röstiä
600 g
punajuuria
pala (100 g)
piparjuurta
pala (70 g)
purjoa
1 prk (200 g)
100 g (2 dl)
1
luomu kananmuna
1 tl
suolaa
¼ tl
jauhettua valkopippuria

Paistamiseen

n. 60 g

Jogurttikastike

2 dl
1 (100 - 150 g)
hapahko omena
¼ tl
jauhettua maustepippuria
ripaus
sokeria

Ohje

  1. Kuori juurekset. Raasta punajuuret karkeaksi ja piparjuuri hienoksi raasteeksi.
  2. Hienonna puhdistettu purjo. Raasta juusto.
  3. Yhdistä ainekset kulhossa.
  4. Sulata voita paistinpannussa. Paista röstit (1/2 dl / rösti) miedolla lämmöllä kypsiksi molemmin puolin. Sekoita seosta aina ennen paistamista, jotta kasviksista irtoava neste jakautuu rösteihin tasaisesti. Käytä reilusti voita ja paista röstit hitaasti - näin saat onnistuneen lopputuloksen.
  5. Valmista paistamisen aikana kastike. Raasta omena karkeaksi raasteeksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Sokeria voit lisätä halutessasi oman maun mukaan.
  6. Tarjoa röstit ja kastike pääruokana tai liha- tai kalaruoan lisukkeena.
  7. Piparjuuri-punajuurikakkuset

  8. Piparjuurikakkusia saat tehtyä muokkaamalla hieman ohjetta; lisää röstimassaan yksi muna. Jaa punajuuriseos voideltuun muffinipeltiin (18 koloa) ja kypsennä 200 asteessa n. 20 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
112 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
8 g
Suola
5,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
123 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)