
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
4 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 100 g hapankorppuja
-
50 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl kasvislientä
Täyte
- 4 liivatelehteä
-
2 dl
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
-
1 prk (200 g)
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
-
1 prk (2 dl)
Valio Bulgarian jogurttiaRakastettu klassikko, raikas ja lohkeava Valio Bulgarian jogurtti sopii kylmiin jogurttijuomiin, salaattikastikkeisiin, marinadeihin ja jälkiruokiin.…
- 2 rkl piparjuuritahnaa
- 1 tl sokeria
- ¾ tl suolaa
- ½ rkl sitruunamehua
- ½ rkl vettä
- 1½ rkl tomaattipyreetä
Lisäksi koristeluun
- 5 pisara- tai miniluumutomaatteja
- 0 kg basilikan lehtiä
- 0 kg mustapippuria myllystä
Jaa resepti
Ohje
Pohja
- Murenna hapankorput monitoimikoneessa tai vahvassa muovipussissa esim. kaulimella murskaten.
- Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon kasvisliemi (esim. 1 dl vettä + 1 tl liemitiivistettä). Sekoita voi-kasvisliemi hapankorppumuruihin.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 - 23 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele hapankorppuseos pohjalle.
Täyte
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Vaahdota vispikerma.
- Vatkaa tuorejuusto, jogurtti, piparjuuritahna, sokeri ja suola sähkövatkaimella tasaiseksi.
- Kuumenna sitruunamehu-vesiseos esim. kahvikupissa mikrossa kiehuvan kuumaksi. Valuta liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumaan nesteeseen.
- Kaada liivateseos tuorejuusto-jogurttiseokseen samalla sekoittaen. Nostele joukkoon lopuksi kermavaahto. Kaada reilu puolet täytteestä vuokaan.
- Sekoita jäljellä olevaan täytteeseen tomaattipyree ja levitä varoen vuoassa olevan täytteen päälle. Tasoita varoen.
- Peitä kelmulla. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 h tai seuraavaan päivään.
- Siirrä kakku tarjoiluastiaan. Koristele lohkotuilla tomaateilla ja basilikan lehdillä. Rouhaise päälle mustapippuria.
- Tarjoa juhlapöydässä tai alkuruokana.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
215 kcal
Proteiini
4,3 g
Hiilihydraatti
9,3 g
Rasva
17,3 g
Tyydyttynyt rasva
9,9 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- basilikan lehtiä
- mustapippuria myllystä