Piparjuurijuustokakku

Piparjuurijuustokakku
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Piparjuurijuustokakku

Piparjuurijuustokakku

Piparjuuren valloittava maku on tämän juustokakun salaisuus. Halutessasi voit tehdä tästä kalaisan tai lihaisan kakun kuorruttamalla kakun mieleisilläsi lisukkeilla.

Valmistusaika

Työaika
30 min
hyydytys
4 h
Yhteensä
4 h 30 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

100 g
hapankorppuja
50 g
1 dl
kasvislientä

Täyte

4
liivatelehteä
2 dl
1 prk (200 g)
1 prk (2 dl)
2 rkl
piparjuuritahnaa
1 tl
sokeria
¾ tl
suolaa
½ rkl
sitruunamehua
½ rkl
vettä
1 ½ rkl
tomaattipyreetä

Lisäksi koristeluun

5 kpl
pisara- tai miniluumutomaatteja
basilikan lehtiä
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Pohja

  2. Murenna hapankorput monitoimikoneessa tai vahvassa muovipussissa esim. kaulimella murskaten.
  3. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon kasvisliemi (esim. 1 dl vettä + 1 tl liemitiivistettä). Sekoita voi-kasvisliemi hapankorppumuruihin.
  4. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 - 23 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele hapankorppuseos pohjalle.
  5. Täyte

  6. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  7. Vaahdota vispikerma.
  8. Vatkaa tuorejuusto, jogurtti, piparjuuritahna, sokeri ja suola sähkövatkaimella tasaiseksi.
  9. Kuumenna sitruunamehu-vesiseos esim. kahvikupissa mikrossa kiehuvan kuumaksi. Valuta liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumaan nesteeseen.
  10. Kaada liivateseos tuorejuusto-jogurttiseokseen samalla sekoittaen. Nostele joukkoon lopuksi kermavaahto. Kaada reilu puolet täytteestä vuokaan.
  11. Sekoita jäljellä olevaan täytteeseen tomaattipyree ja levitä varoen vuoassa olevan täytteen päälle. Tasoita varoen.
  12. Peitä kelmulla. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 h tai seuraavaan päivään.
  13. Siirrä kakku tarjoiluastiaan. Koristele lohkotuilla tomaateilla ja basilikan lehdillä. Rouhaise päälle mustapippuria.
  14. Tarjoa juhlapöydässä tai alkuruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
228 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›