Piparkakkutalon taikina

Reseptiyhteistyö: Foody Allen

Piparkakkutalon taikina

Piparkakkutalon taikina

Reseptiyhteistyö Foody Allen

Piparkakkutalon taikina

Tämä taikina on omiaan piparkakkutalojen ja muiden piparirakennelmien tekoon. Taikinaa on helppo käsitellä ja valmiit piparit kestävät koristelut murenematta. Voit valmistaa piparkakkutaikinan tekeytymään jääkaappiin jo muutamaa päivää ennen paistoa.

10 Henkilölle
24 h
00 arvostelua

Ainekset10 Henkilölle

2 dl
siirappia
2 dl
sokeria
2 dl
vettä
200 g
1 dl
hunajaa
2 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
1 tl
neilikkaa
1 tl
suolaa
1 tl
ruokasoodaa
1
keltuainen
16 dl
vehnäjauhoja

Ohje

  1. Taikina

  2. Mittaa kattilaan siirappi, sokeri ja vesi. Kuumenna seos kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  3. Lisää joukkoon voi, hunaja, kaneli, inkivääri, neilikka ja suola. Kuumenna kunnes voi on täysin sulanut ja seos tasaista.
  4. Sammuta liesi ja lisää joukkoon ruokasooda. Sekoita hyvin, jolloin taikina kuohahtaa. Jäähdytä.
  5. Lisää joukkoon keltuainen ja jauhot pienissä erissä käsin kevyesti sekoittaen.
  6. Muotoile taikina palloksi ja laita kelmun sisään jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.
  7. Paistaminen

  8. Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 3 mm paksuiseksi. Leikkaa taikinasta haluamasi muotoisia palasia piparkakkumuotteja, veistä tai taikinapyörää apuna käyttäen.
  9. Paista pienempiä osia ja hahmoja 200 asteisessa uunissa 6-8 minuuttia ja suurempia seinäpaloja 10-12 minuuttia.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›