Pippurinen lihapata

Pippurinen lihapata

2 h 25 min
keskitaso
90 kcal / 100g
14
16

Hirvenlihassa on mukavan mieto, mutta silti selvästi havaittava riistanmaku. Hirvenlihaa voi käyttää naudanlihan asemasta miltei kaikissa ruoissa - ja päinvastoin.

Ainekset

8 annosta
1 kg
hirven tai naudan paistia
2 rkl
2 - 3
sipulia
200 g
esikäsiteltyjä metsäsieniä , esim. suppilovahveroita
1 tl
suolaa
1 prk (2,5 dl)
1 tlk (70 g)
tomaattipyreetä
4 - 5 dl
vettä + paistolientä

Ohje

  1. Puhdista paisti kalvoista. Kuutioi reiluiksi paloiksi. Ruskista lihat pienissä erissä paistinpannulla voissa ja siirrä ne sitä mukaa pataan tai kattilaan (huuhdo pannu tarvittaessa välillä ja siivilöi liemi talteen, pese pannu). Paista hienonnettu sipuli ja esikäsitellyt sienet. Lisää lihojen joukkoon. Mausta suolalla. Lisää tomattisose ja vesi + paistoliemi.
  2. Anna kiehua hiljalleen kannen alla lihan mureudesta riippuen 1 - 2 tuntia kunnes lihat ovat kypsyneet. Lisää lopuksi ruokakerma. Kuumenna. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Vinkki

Miedomman makuisen lihapadan saat korvaamalla maustetun ruokakerman 2 dl:lla Valio Luomu™ ruokakermaa. Mikäli haluat paksumman kastikkeen, suurusta sekoittamalla 1 - 2 rkl vehnäjauhoja tilkkaan kylmää vettä. Kaada suurus koko ajan sekoittaen kastikkeeseen ja keitä 2 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
90 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
4 g
Suola
1,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
17 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)