Pirteä punakaalisalaatti

Pirteä punakaalisalaatti

30 min
helppo
140 kcal / 100g
1
2

Hapahko punakaalisalaatti sopii mainiosti mausteisen makkaran kaveriksi. Tarjoa vaikkapa illanistujaisissa yhdessä mausteisen bratwurstin kanssa.

Ainekset

4 annosta
n.250 g
punakaalia

Marinadi

1½ rkl
omenaviinietikkaa
½ rkl
sinappia
½ rkl
sitruunamehua
1½ rkl
sokeria tai hunajaa
mustapippuria myllystä

Lisäksi

1 (150 g)
hapahko omena
n. ½ dl
saksanpähkinöitä
1 dl
½ pussia (à 150 g)

Koristeeksi

tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Valmista marinadi. Yhdistä kulhossa omenaviinietikka, sitruunamehu, sokeri ja mustapippuri.
  2. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Lisää suikaleet kulhoon marinadin joukkoon ja sekoita huolellisesti. Anna marinoitua n. 15 min.
  3. Kuori ja kuutioi omena. Rouhi saksanpähkinät.
  4. Yhdistä punakaaliin omenakuutiot, pähkinät ja jogurtti. Sekoita hyvin.
  5. Ripottele pinnalle AURA murua makusi mukaan. Koristele hienonnetulla persiljalla.
  6. Tarjoa esim. illanistujaisissa paistettujen makkaroiden, kuten bratwurstien tai ryynimakkaroiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
140 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
10 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
95 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)