Pistaasi Tiikeri

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

Pistaasi Tiikeri

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

30 min

Leivontafoorumin haaste marraskuussa oli tehdä kopio jostain vuoden 2012 haastekisailuun osallistuneesta leipomuksesta. Redrose valitsi PullaAkan maukkaan kahvikakun, Pistaasi Tiikerin.

Ainekset

Pistaasitahna

1 dl kuorittuja suolattuja pista
½ dl sokeria
½ dl vettä
(vihreää elintarvikeväriä)

Taikina

250g Valion voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
5,25 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 tl pomeranssinkuorta
1,75 dl Valio kermaa
< tl manteliaromia
rouhittuja pistaasimanteleita

Koristeluun

Royal pähkinäsuklaata, pistaasimantelirouhetta

Ohje

  1. Pistaasitahna

  2. Laita silppuriin kuoritut pistaasit ja aja ne hienoksi (tai käytä morttelia). Laita kattilaan pähkinät, sokeri ja vesi ja keitä hiljalleen kymmenisen minuuttia. Jos haluat tahnan tuovan leipomukseen intensiivisemmän vihreän, lisää hiukan elintarvikeväriä haaleaan tahnaan. Jäähdytä.
  3. Taikina

  4. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen taikinaan ja vatkaa jokaisen munan jälkeen taikina huolellisesti vaahdoksi.
  5. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne vuorotellen manteliaromilla maustetun kerman kanssa taikinaa.
  6. Ota erilleen taikinasta 1/4 ja yhdistä siihen pistaasitahna.
  7. Lisää vaalean taikinan joukkoon maun mukaan kevyesti rouhittuja pistaasipähkinöitä ja kääntele ne taikinan joukkoon.
  8. Laita voideltuun kakkuvuokaan ensin puolet vaaleasta taikinasta. Taita sen jälkeen vihreää taikinaa päälle ja lopuksi vielä loput vaaleasta. Kuvioi kakku kahden haarukan avulla nostellen. Jos käytät silikonivuokaa, sitä ei tarvitse erikseen voidella. Muista kuitenkin silloin antaa kakun jäähtyä kokonaan vuoassa ennen kakun kumoamista!
  9. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 45-55 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jäähtyneen kakun päälle sulatin pienen levyn Royal pähkinäsuklaata ja ripottelin kevyesti rouhittua pistaasirouhetta.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö