Pistaasikuorrutetut lihapullat

Pistaasikuorrutetut lihapullat

40 min
keskitaso
227 kcal / 100g
3
5

Pistaasipähkinöillä kuorrutetut, mehevät lihapullat ovat näyttävä pääruoka juhlavampaankin tilaisuuteen. Niiden kanssa voi tarjota simppelin tomaattipastan, perunamuusin tai vaikka polentapuuron, jolloin valmistamiseen ei kulu paljoa aikaa.

Ainekset

6 annosta
1 viipale
leipää , kuivahtanutta
1 dl
6
aurinkokuivattua tomaattia
1 dl
tuoreita yrttejä , esim. lehtipersiljaa, basilikaa ja timjamia
2
valkosipulin kynttä
400 g
jauhelihaa
½ pkt (à 250 g)
1
kananmunaa
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Paistamiseen

1 rkl

Pinnalle

1 dl
pistaasipähkinärouhetta

Lisäksi

n. 500 g
spagettia
1 prk (n. 400 g)
tomaattikastiketta , esim. Barilla
½ pkt (à 250 g)

Ohje

  1. Murenna leipä kulhoon. Lisää ruokakerma. Anna seoksen turvota pöydällä.
  2. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit, yrtit ja kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää kaikki ainekset kulhoon, kotijuusto murennettuna. Vaivaa tasaiseksi.
  3. Jaa taikina kuuteen osaan. Pyöritä niistä isot lihapullat. Voit kostuttaa tarvittaessa kädet kylmällä vedellä.
  4. Paista kuumalla pannulla Oivariini rasvassa, kunnes lihapullat ovat saaneet kauttaaltaan pintavärin.
  5. Pyörittele pullat pistaasirouheessa.
  6. Nosta pullat uunivuokaan ja paista uunin keskiosassa 200 asteessa 15 min.
  7. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Kuumenna tomaattikastike ja sekoita spagetin joukkoon.
  8. Tarjoa lihapullat tomaatti-spagetin kanssa. Murenna annosten pinnalle loppu kotijuusto ja koristele tuoreella yrtillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
227 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
11 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
78 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)