Pöllökakku lastenjuhliin

Pöllökakku lastenjuhliin
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Pöllökakku lastenjuhliin

Pöllökakku lastenjuhliin

Pöllökakku on sympaattinen lastenjuhlapöydän keskipiste. Pöllön sokerimassakoristeiden väriä vaihtamalla sen voi helposti muokata juhlien teemaan ja sankarin mieltymyksiin sopivaksi. Huomaathan, että valmistusajassa ei ole huomioitu kakkupohjien valmistamista.

Valmistusaika

Työaika
45 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

33 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta
2
voikakkupohjaa , ks. erillinen ohje

Täyte ja kuorrutus

2
banaania
1 prk (2,5 dl)
1 prk (2,5 dl)
2 rasiaa (à 200 g)

Koristeluun

n. 150 g
valkoista ja mustaa sokerimassaa
elintarvikeväriä

Ohje

  1. Valmista voikakkupohjat erillisen ohjeen mukaan. Halkaise kahtia.
  2. Vaahdota toisessa kulhossa kinuskikerma ja 1 rasia tuorejuustoa ja toisessa suklaakerma ja 1 rasia tuorejuustoa.
  3. Kuori ja muusaa banaanit esim. haarukalla
  4. Levitä kakkupohjien väliin ohut kerros banaanisosetta sekä kinuskivaahtoa. Älä levitä banaanisosetta aivan reunaan asti, jotta se ei kuorrutettaessa sotke pintaa. Levitä kakun etupuolelle lastalla kinuskivaahtoa pöllön vatsaksi.
  5. Levitä suklaa-kinuskivaahto kakun pinnalle ja reunoille. Jätä etupuolen vatsaosa tyhjäksi. Tasaisen lopputuloksen saaminen on helpointa, kun pursotat vaahdon ensin raidoiksi kakun ympäri ja tasoitat sitten lastalla. Nosta kakku tarjoiluvadille.
  6. Tee sokerimassasta koristeet: Värjää valkoinen massa haluamallasi värillä. Ota massasta puolet ja lisää siihen vielä hiukan väriä. Näin saat kaksi erisävyistä massaa. Kauli ne ja musta sokerimassa tomusokeroidulla pöydällä levyiksi ja ota esim. piparimuoteilla tai tyllan leveällä osalla silmien ympyrät. Kiinnitä toisiinsa elintarvikeliimalla tai tipassa vettä. Paina kevyesti yhteen. Ota pienellä pyöreällä muotilla (pyöreäsuinen tylla, kardemummaputki tms..) ympyröitä rintahöyheniksi. Tee nokka ja kynnet. Aseta koristeet paikoilleet ennen tarjoilua.
Lisukkeeksi
Voikakkupohja
1 h

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
284 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.