Popcornjuustokakku

Popcornjuustokakku

Juhlakakku voi olla hauska ja herkullinen - eikö vain? Karamellipopcorneista rakentuu kakkupohja ja reunat, vadelmajuustokakkutäyte valloittaa sisuksen. Karamellipopcorneja pitää ehdottomasti tarjota kakun kanssa - rakennatpa niistä sitten keon kakun pinnalle tai reunustat niillä tarjoiluvadin.

4 h 40 min
keskitaso
299 kcal / 100g
2
2

Ainekset12 annosta

12 annosta

Karamellipopcornit

n. 2 l
popcornia , kevyesti suolattuja
1 ½ dl
2 dl
sokeria
25 g

Täyte

4
liivatelehteä
2 rasiaa (à 200 g)
½ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
1 prk (3,3 dl)
200 g
kotimaisia vadelmia , tuoreita tai pakaste
1 ½ rkl
vettä

Ohje

  1. Karamellipopcornit

  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin (n. Ø 23 - 26 cm). Kaada popcornit isoon kulhoon.
  3. Huom. noudata karamellikastikkeen teossa erityistä varovaisuutta, sillä sokerisula on todella kuumaa.
  4. Esilämmitä karamellikastikkeen kermaa mikrossa. Mittaa sokeri teräskattilaan. Sulata sokeri koko ajan kierrevispilällä sekoittaen, kunnes sokeri on juoksevaa ja väri on paahtunut kullanruskeaksi. Älä kuumenna liikaa.
  5. Siirrä kattila sivuun. Kaada esilämmitetty kerma sokerisulaan samalla voimakkaasti sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja sekoita sitä jatkuvasti kinuskin samalla kiehuessa kuohuten, kunnes seos on tasaista. Lisää myös voi. Jos sokeria kiinnittyy vispilään, irrota se esim. haarukalla seokseen takaisin. Seos on valmista, kun se on kastikemaista, se kiinteytyy jäähtyessään.
    Siirrä kattila sivuun. Kaada esilämmitetty kerma sokerisulaan samalla voimakkaasti sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja sekoita  sitä jatkuvasti kinuskin samalla kiehuessa kuohuten, kunnes seos on tasaista. Lisää myös voi. Jos sokeria kiinnittyy vispilään, irrota se esim. haarukalla seokseen takaisin.  Seos on valmista, kun se on kastikemaista, se kiinteytyy jäähtyessään.
  6. Kaada kuuma karamellikastike popcornien joukkoon. Sekoita esim. kahdella lusikalla nostellen , jotta kastike tarttuu popcornien pintaan.
  7. Muotoile karamellipopcornit lämpiminä ilmavasti vuoan pohjalle ja reunoille (älä painele voimallisesti). Reunoista ei kannata tehdä yhtä popocornkerrosta paksumpaa, jotta kakkua on helppo leikata. Pohja voi olla paksumpi. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
  8. Levitä loput popcornit irtonaisesti leivinpaperille ja anna kuivahtaa huoneenlämmössä, kunnes on koristelun ja tarjoilun aika.
  9. Täyte

  10. Laita liivatteet kylmään veteen.
  11. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri isossa kulhossa. Vaahdota kerma.
  12. Kuumenna vesi kiehuvan kuumaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata joukkoon valutetut liivatteet.
  13. Valuta liivateseos tuorejuustoseokseen joukkoon ohuena nauhana samalla esim. sähkövatkaimella sekoittaen. Nostele joukkoon kermavaahto ja vadelmat (isot voi puolittaa).
  14. Kaada täyte popcornpohjan päälle. Tasoita tai jätä keskeltä kumpuavaksi. Hyydytä väh. 4 h jääkaapissa.
  15. Irrota kakku lastalla tai veitsellä irtopohjavuoan reunoista. Koristele kakku esim. kinuskipopcorneilla ja vadelmilla ja jätä poprcorneja myös erikseen juhlavieraille napsittaviksi.
  16. Tarjoa syntymäpäiväkakkuna, lastenjuhlissa tai vappuherkkuna.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
299 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
29 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)