Porkkana-juustokeitto ja piparjuurivaahto

Porkkana-juustokeitto ja piparjuurivaahto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Porkkana-juustokeitto ja piparjuurivaahto

Porkkana-juustokeitto ja piparjuurivaahto

Hienostunut keitto sopii alkuruoaksi. Samettinen porkkanakeitto viimeistellään ilmavalla piparjuurivaahdolla.

Valmistusaika

Työaika
25 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
22 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 l
vettä
2
kana- tai kasvisliemikuutiota
500 g
porkkanoita
100 g
juuriselleriä
1 pieni
sipuli
½ pkt (à 250 g)
¼ tl
valkopippuria
½ tl
muskottipähkinää

Piparjuurivaahto

1 dl
n. 1 rkl
piparjuuritahnaa
ripaus
sokeria

Ohje

  1. Lisää kiehuvaan veteen liemikuutiot ja paloitellut kasvikset. Anna kiehua hiljalleen kannen alla kypsäksi (15-20 min).
  2. Lisää kuutioitu sulatejuusto ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Soseuta keitto esim. sauvasekoittimella. Mausta keitto.
  3. Valmista piparjuurivaahto. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon piparjuuritahnaa (maista vaahtoa piparjuurella maustamisen jälkeen ja lisää hieman piparjuurta, jos haluat) ja lisää ripaus sokeria. Tarjoa keiton kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
51 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.