Porkkanakakku

Porkkanakakku

1 h 15 min
keskitaso
376 kcal / 100g
13
28

Porkkanakakun värin ja maun salaisuus on mehevässä, hienoksi raastetussa porkkanassa. Pintaa peittää perinteinen juustokuorrute. Paahdettu manteli antaa viimeisen makusilauksen kakulle.

Ainekset

10 palaa

Pohja

200 g
2 ½ dl
sokeria
3 dl (150 g )
hienoksi raastettua porkkanaa
3
kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
ruokasoodaa
1 tl
leivinjauhetta
1 rkl
kanelia

Kuorrute

½ rasiaa (à 200 g)
50 g
1 rkl
4 dl (240 g)
tomusokeria
1 rkl
vaniljasokeria

Koristelu

paahdettuja mantelilastuja tai suikaleiksi leikattuja manteleita

Ohje

  1. Sekoita voisulaan sokeri. Lisää porkkanaraaste ja munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne muihin aineisiin nopeasti sekoittaen
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan (tilavuus 1,5 l).
  3. Paista kakku uunin alaosassa 175 asteessa 40 - 45 min tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä hiukan, ennen kuin kumoat sen.
  4. Mittaa kattilaan sulatejuusto, voi ja maito. Kuumenna hitaasti, kunnes sulaa. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää samalla siivilöity tomusokeri pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Nosta levyltä. Lisää vaniljasokeri.
  5. Levitä lämmin kuorrute kakun päälle. Paahda pannulla mantelilastuja tai veitsellä leikattuja mantelisuikaleita. Ripottele ne koristeeksi porkkanakakun pinnalle

Vinkki

Kostuta kakku halutessasi 1 dl:lla Valio omenatäysmehulla ennen kuorruttamista.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
376 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
49 g
Rasva
18 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
78 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)