Siirry sisältöön
Porkkanakakku

Porkkanakakku

Porkkanakakun värin ja maun salaisuus on mehevässä, hienoksi raastetussa porkkanassa. Pintaa peittää perinteinen juustokuorrute. Paahdettu manteli antaa viimeisen makusilauksen kakulle.

Porkkanakakku

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 200 g
    Valio voita sulatettuna
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2½ dl sokeria
  • 3 dl (150 g) hienoksi raastettua porkkanaa
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kanelia

Kuorrute

  • ½ rasiaa (à 200 g)
    Valio Koskenlaskija® levittyvää sulatejuustoa
    Valio Koskenlaskija® on klassikko, jonka voimakkaan juustoisella maulla on ollut vahva vaikutus jo vuodesta 1933.…
    Valio Koskenlaskija® e200 g levittyvä sulatejuusto laktoositon
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 rkl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 4 dl tomusokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria

Koristelu

  • 0 kg paahdettuja mantelilastuja tai suikaleiksi leikattuja manteleita

Ohje

  1. Sekoita voisulaan sokeri. Lisää porkkanaraaste ja munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne muihin aineisiin nopeasti sekoittaen
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan (tilavuus 1,5 l).
  3. Paista kakku uunin alaosassa 175 asteessa 40 - 45 min tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä hiukan, ennen kuin kumoat sen.
  4. Mittaa kattilaan sulatejuusto, voi ja maito. Kuumenna hitaasti, kunnes sulaa. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää samalla siivilöity tomusokeri pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Nosta levyltä. Lisää vaniljasokeri.
  5. Levitä lämmin kuorrute kakun päälle. Paahda pannulla mantelilastuja tai veitsellä leikattuja mantelisuikaleita. Ripottele ne koristeeksi porkkanakakun pinnalle

Vinkki

Kostuta kakku halutessasi 1 dl:lla Valio omenatäysmehulla ennen kuorruttamista.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 364 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 47 g
Rasva 17,3 g
Tyydyttynyt rasva 9,7 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • paahdettuja mantelilastuja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search