Porkkanakohokkaat

Porkkanakohokkaat
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Porkkanakohokkaat

Porkkanakohokkaat

Kohokkaan valmistuksessa on syytä muistaa, että munat ovat vaahdotettaessa huoneenlämpöisiä, ja että vuoat ovat hyvin voidellut. Eikä uuninluukkua kannata availla kesken kypsennyksen!

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa
30 min
Yhteensä
1 h 10 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset15 annosta

15 annosta
4 (350 g)
porkkanaa
4
kananmunaa
1 tl
suolaa
¾ tl
sitruunamehua
1 tl
yrttisekoitusta (esim. basilika, meirami, oregano)
½ dl
hienonnettua ruohosipulia
1 prk (150 g)

Ohje

  1. Kuori ja keitä porkkanat kypsiksi pienessä vesimäärässä. Valuta porkkanat ja soseuta siivilän läpi lusikan avulla tai sauvasekoittimella. Erottele keltuaiset ja valkuaiset
  2. Lisää porkkanasoseen joukkoon suola, sitruunamehu, yrtit, crème fraîche ja keltuaiset.
  3. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita soseen joukkoon varovasti käännellen. Jaa seos hyvin voideltuihin uuninkestäviin annosvuokiin. Täytä vuoat n. 3/4 astian tilavuudesta, jotta kohokkailla on tilaa nousta.
  4. Kypsennä annoskohokkaita uunin alimmalla tasolla 200 asteessa n. 20 min, kunnes kohokkaat ovat nousseet ja saaneet väriä.
  5. Tarjoa heti salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
114 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›