Siirry sisältöön
Porkkanamuffinit

Porkkanamuffinit

Porkkanakakku on monien leivonnaissuosikki. Kakun voi myös valmistaa muffineina, jolloin se kypsyy nopeammin ja jokaiselle saa valmiiksi koristellun, kauniin annospalan helposti. Tässä taikinassa on lisämausteena hillottua inkivääriä. jota myydään säilykkeenä hyvin varustelluissa ruokakaupoissa.

Porkkanamuffinit

Ainesosat

muffinssia

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1½ dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl (100 g) hienoksi raastettua porkkanaa
  • 1 dl
    Valio A+™ luonnonjogurttia
    Valio A+™ luonnonjogurtti on pehmeää ja ihanan täyteläistä jogurttia monipuoliseen käyttöön. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi…
    Valio A+™ luonnonjogurtti 1 kg laktoositon
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ½ tl suolaa
  • 1-2 palaa hillottua inkivääriä

Kuorrutus

  • 1½ rasia (à 200 g)
    Valio Viola® appelsiini tuorejuustoa
    Valio Viola® appelsiini on raikas tuorejuusto, jossa maistuvat aurinkoiset appelsiinit. Se sekoittuu leivonnassa kauniisti erilaisiin…
    Valio Viola® e200 g appelsiini tuorejuusto laktoositon
  • 1 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • ½ dl tomusokeria

Koristeluun

  • 1 pala hillottua inkivääriä
  • 1 rkl oranssia strösseliä

Ohje

  1. Sekoita Oivariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon porkkanaraaste ja jogurtti.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Hienonna inkivääri.
  3. Sekoita kuivat aineet ja inkivääri taikinan joukkoon, vältä turhaa sekoittamista. Jaa taikina muffinivuokiin.
  4. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.
  5. Vaahdota kuorrutuksen ainekset yhdessä kulhossa. Pursota kuorrute muffinien pinnalle.
  6. Koristele aivan ohuiksi viipaleiksi leikatuilla inkivääripaloilla ja oranssilla strösselillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 294 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 31,3 g
Rasva 16,5 g
Tyydyttynyt rasva 6,4 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search