Porkkanamuffinit

Porkkanamuffinit

Porkkanakakku on monien leivonnaissuosikki. Kakun voi myös valmistaa muffineina, jolloin se kypsyy nopeammin ja jokaiselle saa valmiiksi koristellun, kauniin annospalan helposti. Tässä taikinassa on lisämausteena hillottua inkivääriä. jota myydään säilykkeenä hyvin varustelluissa ruokakaupoissa.

2 h 40 min
keskitaso
304 kcal / 100g
1
3

Ainekset12 muffinssia

12 muffinssia
100 g
1 ½ dl
sokeria
2
kananmunaa
2 dl (100 g)
hienoksi raastettua porkkanaa
1 dl
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
½ tl
suolaa
1 - 2 palaa
hillottua inkivääriä

Kuorrutus

1 ½ rasia (à 200 g)
1 dl
½ dl
tomusokeria

Koristeluun

1 pala
hillottua inkivääriä
1 rkl
oranssia strösseliä

Ohje

  1. Sekoita Oivariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon porkkanaraaste ja jogurtti.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita taikinan joukkoon, vältä turhaa sekoittamista. Jaa taikina muffinivuokiin.
  3. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.
  4. Vaahdota kuorrutuksen ainekset yhdessä kulhossa. Pursota kuorrute muffinien pinnalle.
  5. Koristele aivan ohuiksi viipaleiksi leikatuilla inkivääripaloilla ja oranssilla strösselillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
304 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Kalsium
71 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)